Vad kommer i en renoveringssats för 400 Turbo Växellåda

Köpa en TH400 för prestanda användning liknar köpa ett pit bull för en seende hund, det kan inte ha fötts upp specifikt för uppgiften, men med rätt förberedelser , kan du räkna med att göra vad du ber om det och sedan några år framöver. Men liksom nämnda seende pit bull, kommer Turbo 400 också vända och bita dig om du inte får en bra att börja med, förbereda den i förväg och behandla det väl så länge den fortsätter att fungera. Grundläggande Rebuild Kit

mest grundläggande av återuppbygga kit kan du göra just det: Dra överföringen helt isär och sätta ihop den igen. Medan kit detaljerna varierar från tillverkare, kommer en packning eller "kort rebuild" kit består typiskt av TH400 tre stora packningar - oljetråget, olje pump och ventil packningar kropp - och de vanliga tätningar som slits ut och läcka över tiden. Den enda gången du någonsin skulle beställa ett kit som detta är om du installerar tunga komponenter för att bygga överföring och du hade redan beställt allt annat du behöver från en annan tillverkare.
Renoveringssatser Kits

En typisk renoveringssats inkluderar allt på kort ombyggnadssats plus en uppsättning ersättare framåt, direkta och omvända kopplingar, en framkant och en uppsättning ringar. Dessa är de delar som är garanterat att slitas ut med tiden, så du vill ha en renoveringssats (i motsats till en Ombyggnadssatsen) om du är ute efter att återskapa en gammal överföring till som ny operation. "Master" översyn kit ersätter de vanliga kopplingarna med en uppsättning av tunga Alto eller Raybestos kopplingar, standard band med en Kevlar-fodrad enhet och inkluderar en ny uppsättning av reservdelar eller Kolene stål till fack mellan kopplingarna.
Addera Ultimate renoveringssats

olika tillverkare erbjuder olika alternativ när det gäller "ultimata" kit, dessa kit ersätter nästan allt inuti transmissionen bortsett från hårda delar såsom axlar , gearsets och andra stora, tunga metallkomponenter. Dessa kit innehåller allt i master kit plus en ny oljepump (om du anger det), ett nytt filter och varenda bussning, fjäder, modulator, tvättmaskin och allt annat som eventuellt skulle slitas ut. En ultimat kit kommer att lämna din överföring i bättre-än-nyskick, under förutsättning att ingen av de stora mekaniska komponenterna är skadade på något sätt.
Shift Improver Kits

Förväxla inte bygga om eller översyn kit med "Shift Improver" kit. En förskjutning Improver kit är i grunden en ny stålplåt och packning som passar i-mellan ventilkroppen och transmissionen, en ny modulator fjäder en pan packning, en borrkrona för att förstora de nödvändiga kanalerna i ventilkroppen och en uppsättning av mycket detaljerad instruktioner eller en video. Shift Improver kits är heta biljett om du letar efter snabbare och starkare skift, men kommer inte att fixa en sändning som är trög eftersom det är hashed. Shift Improver kit kan också bidra till att öka något växellådans vridmoment kapacitet och livslängd genom att öka trycket till kopplingarna.
Föreslagna Uppgraderingar

TH400 är, av naturen, en av de hårdaste automatväxellådor tillgängliga, så mycket, att det har blivit en nära-standard på sub-tio sekunders dra förare över hela världen. Men det har några svaga punkter som du kanske vill ta itu med när du har isär den. En av dessa är den svaga 16-elementet sprag i hög växel trumsammansättningen. Att bygga din överföring till något över 500 hästkrafter, kommer du vill använda en hög växel trumma utformad för 1965-1969 TH400 och en 34-elements sprag, båda är tillgängliga på nätet. Nästa upp, kan du titta in Torrington lager till brickorna lager dragkraft, och en tung center låsringen från en TH200-4R, eller en som utformats speciellt för TH400.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96746.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.