7 Way Trailer Connector Wiring

På många områden är det ett lagkrav på att en trailer visas vända och stoppsignaler i samband med bilen. Eftersom de flesta bilar inte är kopplade med en extern släpvagnsanslutning sele, kan du behöva lägga till en sele släpvagn anslutning till din bil om du vill att lagligt dra en trailer.Smaller trailers kräver normalt en fyra ledare (eller "fyrvägs") trailer anslutning. Men om släpvagnen är stor (t.ex. en camping eller båttrailer), kommer det kräver ofta en sju-vägs trailer kontakt. Saker du behöver
Automobile med monterad elektronisk trailer bromssystem
Seven-vägs bil-side kablage
Elektriska tänger
Skruvmejsel
Crimp-typ terminal skarv kontakter nära Red elektrisk tråd , 12 AWG (tillval) katalog Crimp-typ ring terminal för 12 AWG-kabel (tillval)
Visa fler instruktioner
1

lossa och ta bort bil linserna baklyktan. Dra linshus på varje sida fram emot att exponera trådarna baklyktan. Varje tråd skall märkas på lamphuset vad tråden påverkar vilken lampa.
2

Placera en terminal Skarvhylsa över höger blinkers tråd så att tråden är fast inuti Skarvhylsa gapet. Sätt i den gröna ledningen från sju-vägs sele i det återstående terminalen hålet i Skarvhylsa, och crimp metalldelen på kontakten på den ledarpar. Stäng plastfliken över elektriska leden.
3

Placera en terminal Skarvhylsa över vänster blinkers tråd. Sätt den gula ledningen från kabelstammen i terminalen hålet. Crimp kontakten till trådparet, och stäng plastfliken.
4

Placera en terminal Skarvhylsa över den vänstra jordkabel. Anslut den vita kabeln från kablaget i terminalen hålet. Crimp kontakten till trådparet, och stäng plastfliken.
5

Placera en terminal Skarvhylsa över högra positionsljus tråd. För in den bruna ledningen från kabelstammen i terminalen hålet. Crimp kontakten till trådparet, och stäng plastfliken.
6

Placera en terminal Skarvhylsa över den elektriska bromsen utgående tråd. Sätt in den blå kabeln från kablaget i terminalen hålet. Crimp kontakten till trådparet, och stäng plastfliken.
7

Placera en terminal Skarvhylsa över den högra back up lamp tråd. Sätt i lila ledningen från kabelstammen i terminalen hålet. Crimp kontakten till trådparet, och stäng plastfliken.
8

Skär en längd av elektrisk tråd som kommer att nå från bilen batterifacket på baksidan mitten av bilen. Strip 1/2 tum av isolering från batteriet änden av tråden, och crimp-klämman på till tråden. Lossa och ta bort låsmuttern på den positiva batteripolen. Montera ringen terminalen över bulten på batteripolen, och tillbaka och dra åt låsmuttern. Kör kabeln till den bakre mitten av bilen.
P Om bilen redan har en extra strömkabeln (t.ex. för ett strömuttag) baktill på fordonet, kan du hoppa över detta steg.

9

Placera en terminal Skarvhylsa över den röda kabeln (antingen på vägguttagen, eller batteriet kranen skapades i föregående steg) på strömkabeln. Sätt den röda kabeln från kablaget i terminalen hålet. Crimp kontakten till trådparet, och stäng plastfliken. Byt ut linserna baklyktan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85301.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.