De bästa tändstift för gas körsträcka

Vid första anblicken, tändstift tycks utföra en ganska enkel uppgift: att skapa en klyfta tillåter en ljusbåge att antända komprimerad luft och bränsle. Medan nästan alla bit koppartråd kunde utföra ett sådant jobb, tändstift behöver göra det dussintals gånger per sekund under vissa riktigt intensiva förhållanden. Men medan många företag hävdar att producera miltal-förhöjande pluggar, kommer att öka gas körsträcka faktiskt till att välja de rätta kontakterna för din motor och applikation. Iridium /Platina /Koppar Tipped

Standard tändstift använda ett stålband som ett kort avstånd från en stålspets. Elbågen hoppar från spetsen till bandet, som är jordad till cylinderhuvudet. Stål är en anständig elektrisk ledare, men iridium, platina och koppar är bättre. Bättre elektrisk ledningsförmåga innebär en starkare gnista och bättre bränsleekonomi, men gör dina läxor. Många av dessa iridium /platina /koppar spets tändstift kommer förinställd med en standard-sized gap från tillverkaren, som (tillsammans med materialets mer effektiv energiöverföring) kan faktiskt ge en mindre och svagare gnista än lager pluggar. Du kan behöva att vidga springan tändstiftet att utnyttja materialets ökad effektivitet och se någon märkbar förbättring i körsträcka.
Hotter Range Pluggar

alla tändstift användning någon form av keramisk isolator (den vita delen av kontakten) för att innehålla värme inuti förbränningskammaren. En kortare isolator tillåter värme att stråla ut och hålla svalare kontakten spetsen, en längre håller kontakten varmare och förbättrar förbränningen effektivitet, gasrespons och körsträcka. Om du gör det mesta av din körning runt staden, inte har en hög kompression eller turbomotor och inte gör mycket racing, då du kanske vill överväga att installera ett "varmare" (längre isolator) tändstiftet. Ett varmare tändstift tips kommer även att låta dig att köra lite mer stiftgapet för ökad spark storlek och effektivitet.
Multiple-Strap Plugs
p Det finns en massa tändstift på marknaden idag med två eller fyra markremmar. Sådana tändstift ofta felaktigt kallad "multipel-dricks." Det finns bara ett tips, men flera markremmar låta gnistan att följa minsta motståndets väg. Detta kan vara en välsignelse för motorer med en förhållandevis svag distributör eller singel-coil tändsystem, där flera markremmar kommer att bidra till att tändstiftet utlöses varje gång den ska. Men motorer som använder kraftfulla coil-on-plug eller direkt tändning är oftast bättre att använda en enda, brett gap iridium /platina /koppar spets plugg. Flera markremmar kan faktiskt hindra lågan resor och effektivitet, så använd inte dem om du inte verkligen behöver.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84855.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.