Hur man installerar ett Turbo Boost Gauge på en Ford F-350

Övervaka mängden luft som kommer in i din Ford F-350 motor med en boost mätare. Du kan välja från en mängd olika mätare för att passa dina individuella behov och personliga stil. En boost mätare måste installeras i en pod så att den kan monteras på instrumentbrädan. Andra mätare kan installeras på samma spårvidd pod också, såsom en pyrometer, bränsletryck mätare och en transmission temperaturmätare. Du kan köpa en mätare pod som gör att du kan installera alla mätare tillsammans i en enhet. Installationen kan slutföras i ungefär en timme. Saker du behöver
Borrmaskin
5/16-tums borr
1/8-tums NPT
tap Skruvmejsel
Sax
Buntband
Visa fler instruktioner
en

Öppna huven på din F-350 och lokalisera hornet inloppsluften på ovansidan av motorn. Det är en cylinderformad monteringsfäste som fäster luftslangen från turbon till motorn. Det är på baksidan av den stora plasthölje som har "Powerstroke" stämplat på toppen.
2

borra ett hål i inloppsluften hornet med hjälp av en borrmaskin och en 5/16-tums borr bit. Du måste använda en 5/16-tums borr för att använda 1/8-tums nationell rörgänga (NPT) tap verktyg. Håll borren rakt för att säkerställa att en kvalitet hål borras. Inte brotscha inte ut hålet med borr av någon anledning.
3

Placera 1/8-tums NPT tap verktyget i hålet. Upprätthålla ett jämnt tryck på kranen verktyget när du roterar den i medurs riktning. Håll kranen verktyget gängning i hålet jämnt och låt den inte luta åt ena eller andra sidan.
4

Skruva den anslutande hullingen i hålet. Dra hullingen med en skiftnyckel.
5

Montera mätaren pod inne i fordonet med hjälp av en skruvmejsel och de medföljande skruvarna med baljan. Din mätare pod kommer att montera på olika sätt beroende på placering och stil.
6

Skjut mätaren i baljan. Om din mätare kräver en monteringsbygel som monteras, montera fästet och dra åt muttrarna för hand.
7

Dra ledningarna från mätaren till säkringsdosan. Säkringsdosan är placerad under instrumentbrädan på förarens sida av fordonet. Placera den röda tråden i strålkastaren säkringen panelen med medföljande montering klippet. Anslut den svarta kabeln till marken skruven med en skruvmejsel.
8

Gänga NPT kopplingsbeslag till slutet av laddtrycket linjen. Låt ca 1/2-tums av linjen att förlänga förbi kopplingsbeslag. Skruva montering på mätaren och dra åt med en skiftnyckel. Dra inte åt kopplingen.
9

Dra linjen laddtrycket till insugningsröret. Det finns ett hål på förarens sida av brandväggen för laddtrycket linje som skall dirigeras genom. Dra upp den till insugsluften horn.
10

Skär linjen laddtryck till längd med sax. Tillåta tillräckligt linjen att säkra den ur vägen för rörliga delar i närheten av brandväggen.
11

Skjut andra NPT-kontakten på slutet av laddtrycket linjen lämnar om 1/2-tums av laddtryck linje som sträcker sig förbi NPT-kontakten. Skruva fast kontaktdonen på hullingen montering i insugningsluften horn. Dra åt förskruvningen med en skiftnyckel.
12

Dra linjen laddtryck från rörliga eller varma delar. Fäst ledningen laddtryck med buntband. Dra inte åt buntband, vilket kan orsaka att laddtryck linjen att kollapsa.
13

Starta motorn och kontrollera tätheten. Kör fordonet och bekräfta Laddtrycksmätare fungerar. Den Laddtrycksmätare rör sig bara när gaspedalen trycks ned.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85809.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.