Saker att göra när du installerar en Diesel Performance Chip

Dieselmotorer är några av de mest lätt modifierade motorer, och är kända för att återvända massiva vinster i hästkrafter och vridmoment med minimal investering. Prestanda chips och motor re-programmerare är riklig, men datorn tuning kommer inte vara fördelaktigt, om din bil inte kan stödja den. Cold Air Intake

Alla power programmerare injicera mer bränsle, vilket bara kommer att producera svart rök om det inte finns tillräckligt med luft i motorn för att bränna den. Av sig själva, kallt luftintag är värda mellan 15 och 20 hästkrafter på en annars stock motor, men ännu viktigare, ger en kall luftintaget välbehövlig frisk luft till ditt omprogrammeras lastbil.
Turbo Down-Tube

ned-röret är ett billigt men försummade delen av de flesta diesel tune-ups. När din nya programmerare sprutar bränslet, är en viss mängd av det kommer att fly avgasporten medan fortfarande brinner, vilket höjer avgastemperaturer (EGTS). Höga EGTS är nummer ett mördaren av turboaggregat på dieselmotorer, och deras inflytande kan sträcka sig så långt som skadar själva motorn. En större och friare-strömmar ned-rör (minst fyra inches i diameter) kommer att bidra till att påskynda överföringen av fortfarande brinnande bränsle från turbon och in i lastbilens avgassystemet, där det inte kan orsaka skada.

Aftermarket Exhaust

När den är förbi ned-röret, kan din lastbil avgaser göra lite mer än att fungera som ett hinder för flödet. Installera den största och mest lättflytande avgaserna kan du vältränad under lastbilen. Minst fyra inches på ett dubbelt avgassystem, och 5,5 tum på en enda avgas bör vara obligatorisk. Använd en rak race-style ljuddämpare för maximalt flöde, och oroa dig inte om buller. Turboaggregat gör faktiskt för fantastiska halsdukar i sin egen rätt, och den vanliga ljuddämparen är bara där för regelefterlevnad. Ett bra eftermarknad systemet kommer att lägga 18-20 hästkrafter på eget (så mycket som 30 med en anpassad datachip), och kommer att minska EGTS köpa mellan 200 och 250 grader.
Transmission

När du lägger mängden ström, är du säker på att se med en grundläggande uppsättning uppgraderingar, kan det vara en god idé att ta itu med överföring för både prestanda och syften livslängd. Om du är av uppfattningen att en fullständig övergång-kit är overkill, då omprogrammera växellådans styrdator för hårdare skift vid ett högre varvtal. Re-programmering för hårdare växling gör mer än din lastbil smäll genom växlarna, det minskar den tid som växellådans kopplingar tillbringar glider "i-mellan" kugghjulen. Detta minskar temperatur transmissionsolja, förlänger transmission livet, och bör vara obligatorisk för seriös prestanda bruk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83748.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.