Hur du installerar Thermo Fläktar för en V8 Motor

Du behöver installera eftermarknaden kylfläktar och radiatorer när byta ett större V-8 motor i en stram motorrummet. Den extra kyleffekt och motor clearance krävs för att göra den nya motorn och chassi kombinationen arbete ordentligt. Den genomsnittliga hem mekaniker kan installera termostatstyrda drivna kylfläktar på en eftermiddag. Projektet kommer att förhindra överhettning problem samtidigt öka avståndet mellan den främre delen av motorn och kylaren. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Wrench in
Wire Skarvhylsa
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna helt . Ta bort de 10 mm bultar som fäster fläktkåpa till kylaren core stöd, med hjälp av en skiftnyckel, eller en hylsa och spärrskaft.
2

Unbolt ursprungliga mekaniska kylfläkten från motorn. I de flesta fall kan du göra detta med hjälp av en skiftnyckel. Vissa fordon kräver en stor skiftnyckel och skiftnyckel för att ta bort fläktens muttern från vattenpumpen. Lay fläkten och kåpan åt sidan.
3

säkert bulta fast remskivan vattenpump till navet i vattenpumpen med bultar som medföljer den elektriska termo-fan kit. Om bultarna inte levereras, eller om du installerar en begagnad fläkt, använd fabriken dubbar som en vägledning och köpa nya bultar från en hårdvara eller bildelar butiken.
4

Skjut nya termo-fläkten på plats på kylaren kärnstödet. Bolt den på plats med hjälp av fabriksinställningarna och muttrar från den ursprungliga fläkten. Fäst fläkten relä och termostat vid sidan av den nya fläktkåpa och anslut den elektriska kontakten från fläkten i reläet. Slip termoelementet glödlampa mellan kylaren och kärnan stöd för avläsa exakt temperatur.
5

Fäst den återstående svarta kabeln från reläet till motorn marken med bultar det på motorblocket. Fäst den återstående röda tråden i termostaten till tillbehöret stud på startmotorsolenoiden. Detta kommer att leverera ström till termostaten och fläktmotorn när tändningsnyckeln är på.
6

Vrid termostaten sin högsta inställningen och starta motorn. Låt motorn köra, sedan justera termostaten att göra fläkten på vid den önskade temperaturen. Provköra bilen för att kontrollera att motorn inte överhettas under körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86910.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.