Hemlagad Leaf Spring Lift

Off-Roaders har modifiera blad upphängningar praktiskt eftersom bladfjädern användes först på hästdragna vagnar. Metoderna för att förbättra markfrigång på bilar med denna enkla "vagn våren" suspension har varierat mycket under åren, men hundratals år av utveckling har gjort en sak klar: bladfjäderelementen hissar bör hanteras systematiskt, utan att förlita sig på någon metod att vinna höjd. Axel Flip

En axel flip är den enklaste och mest grundläggande lyft modifikation flesta bladfjädring upphängningar. Mer än hälften av alla Hotchkiss upphängningar bladfjäder utnyttjar en axel-over konfiguration som, vilket namnet antyder, placerar axeln ovanpå bladfjädern pack. Ta bort axeln och svetsa en platta "spring perch" till toppen kan du placera axeln under våren, vilket kan netto allt från 4 till 8 inches i hissen (beroende på tjocklek axelrör och våren pack). En axel flip bör vara den primära lyftanordningen, eftersom det kräver liten eller ingen förändring i suspension geometri.
Lägga ett löv


bladfjäder paketet består av många enskilda fjäderremsor eller blad, som hålls samman av starka stålband. Demontering av fjäderpaketet och lägga till extra band kan enkelt netto en extra tum eller i1-1/2 inches av hissen utan att drastiskt förändra fjädringsgeometri eller negativt påverkar kvalitets bil ride. Junkyard ingenjörer kommer oftast använda blad från en annan bilens fjäderpaket, det är en bra metod, förutsatt att den tillsatta blad är inte något smalare än lastbilens lager blad. Denna ändring bör betraktas som en "steg 2" uppgradering, eller "steg 1" om din bil redan använder en underliggande axel.
Shackle Lift

Det finns tre grundläggande typer av schackel liftar: en flip (liknande koncept som en axel flip, som används för tillämpningar som använder uppåtvända bojor), längre schacklar, och schackel omlokalisering. Boja flips kräver omplacering av bygeln mount kan vara lite komplicerat, och är lite osäkra utan att använda en prefabricerade kit. Längre bojor är ett bra alternativ, men håll liften och tum eller två, alltför långa fjäderbultarna effektivt sänka fjäderkonstant och kan göra för en Tippy och farlig resa. Det är dubbelt sant för asymmetriska schackel uppställningar som använder utnyttja en direkt rammonterad bladfjäder på ena sidan och en bygel på den andra.

Shackle omlokalisering (redrilling ramen och flyttar bygeln mount lägre till marken) erbjuder kanske den bästa kompromissen mellan lyft och perfekt fjädring geometri. Denna metod kan ge flera inches av hiss, men du kommer att vilja stärka ramen nedanför bulthålet med en 3-inch-high/frame-width sektion av rektangulära stål lager inramad på vardera sidan med några 1/8-tums stålplåt. En bygel omlokalisering hiss kommer att sänka truckens effektiva vridcentra lite, orsakar lite mer krängning, men inte så mycket att det inte kan kompenseras genom ytterligare några våren leafs. Addera Shackle Angle

En anteckning på bygel vinkel: Oavsett vilken typ av bladfjäder lyfter du väljer att anställa, alltid hålla din schackel vinkel så nära en 90-graders vinkel mot bladfjädern horisontella axeln som möjligt. Extreme schackel vinklar kommer att leda till dålig hantering och begränsad fjädring flex.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83929.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.