Auto Body Paint Tutorial

Förstå auto färg och tekniker kropp kan vara som att försöka lära sig ett nytt språk om du inte känner till grunderna. När du förstår de steg som krävs för att slutföra en lack på en bil, kan du måla nästan alla fordon som ser helt nya. Det finns några saker att veta dock innan målning ett fordon. Måla material
material

för att måla en bil utöver några liter färg. Du måste börja med en slät yta före målning. För detta kan du behöva en kropp hammare, buckeldragare, sandpapper, en lång slipkloss, dubbelverkande slipmaskin, spackel och plast applikator.

Att förbereda ytan före målning, du behöver primer, vax och fett remover, mikrofiberduk, klibbduk, färg, klarlack måla, pistol och kompressor.
innan målning

För bästa lack möjligt, yta bilen måste vara slät. Varje buckla, ding och höga plats i plåten lyser igenom när bilen har målats. För att jämna ut ytan, måste du reparera först några bucklor med buckeldragare och kropp hammare. Bli av höga punkter i metallen genom att försiktigt knacka dem med en kropp hammare.

Avsluta reparationer genom att jämna återstående små bucklor med spackel. Före spackling till ett område, slipa bort färgen helt till plåten. Applicera filler över området, låt det torka och sand det smidigt.

Använd dual-action slipmaskin för att slipa hela bilen för att ta bort gamla lager av färg och primer. När bilen är slät och slipas, spraya två skikt med primer på ytan. Efter primern torkar, använd den långa slipkloss att slipa ytan. Håll slipkloss platt mot bilen så några låga punkter förblir täckt av primer och några höga fläckar visas direkt. Om någon av dessa fläckar hittas, reparera dem och spraya primer över dem igen. Upprepa primer och slipkloss process så många gånger som det tar att få bilens ytan slät.

När ytan är slät och täckt av primer, sand hela bilen med 120-slippapper. Torka ytan ner med vax och fett remover flera gånger. När bilen är klar att målas, torka av bilen med en klibbduk för att avlägsna de sista partiklar av damm och smuts. Innan målning
Målning

bilen, se till att färgen blandas med rätt mängd förtunning. Detta varierar beroende på typ och märke av färg som används. Häll färgen och förtunning i färg pistol. Fäst måla pistol till kompressorn och gör dig redo att måla. Luften kompressorn bör kunna åtminstone sprutning 50 psi.

Starta vid toppen av bilen på taket och sedan flytta till huven, bakluckan och sidorna av bilen. Börja på framsidan av varje avsnitt, går bakåt när du sprayar. Använd korta, jämna drag och överlappa varje slag något. Flera tunna lager är bättre än färre tjocka lager färg. Låt varje lager torka i 30 minuter före sprutning annan päls. Den färg kräver minst 5:57 rockar.

När färgen har torkat helt, spray 04:57 skikt klarlack måla. Använd samma spruta mönster som innan. Tillåt en hel dag för färg och klarlack torka helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83234.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.