Rear-Mount Turbo Vs. Traditionell

Klassiska turboladdare mount till motorns avgasgrenrör, under huven. Som många motorrum är trånga, lägga en eftermarknad traditionellt monterad turbo till ett fordon kan vara svårt, ibland kräver modifierade kåpor och andra motorkomponenter. Bak-mount turbos undvika detta utrymme genom att montera längre ner avgaserna, under fordonet. Det finns fördelar med att varje system för turbo montering. Heat

Turboaggregat trycksätta insugningsluften att skapa hästkrafter, och skapa en hel del värme i att göra så. Värmen från en traditionell turbo är fångade under huven, vilket ibland skapar överhettning. En bakre-mount turbo installation har fördelen av att vara monterad vid den bakre undersidan av fordonet, där dess värme kan lätt försvinna. Som en bakre
Tryckfall

-mount turbo kräver en mycket längre intag rörsystem än ett traditionellt monterad turbo, finns det en ökad turbofördröjning och tryckfall. Ett traditionellt monterad turbo har fördelen att trycksätta en mindre volym av rör, vilket ger snabbare respons och effektivare trycksättning.
Intercooler

att köra mest effektivt , turbo-uppvärmd luft måste cirkulera genom en intercooler systemet innan motorn. Som rear-mount turbos 'rörledningar är lång och i luften av bilens undersida, är en intercooler systemet inte nödvändigt, för den laddade luften kyls tillräckligt med den tid det når insugningsröret. Återigen, är baksidan av denna inställning turbo eftersläpning, eftersom luften tar mycket längre tid att nå spjällhuset från en bakmonterad turbo.
Smörjning

turboladdare kräver olja för smörjning och /eller kylvätska. Traditionellt monterade turbos har fördelen av att vara bultad direkt till motorn, vilket möjliggör enkel tillgång till motorolja. Bak-mount turbos kräver ett mer omfattande system av olja och kylarvätska foder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96301.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.