Vad är en Turbo misständning System?

En turbo misständning systemet är en motorstyrning teknik som används för att minska mängden fördröjning i turbo - förbättrade motorer . Det är också känt som en anti- lag system , (ALS) . Lag

fördröjning är den tekniska termen för hur mycket tid som behövs för en turbo för att nå full gas när den är aktiverad . En turbo eftersläpning tid kan påverkas av faktorer såsom mottryck och luftflöde .
Historia

Drivrutiner hade olika metoder för att motverka effekterna av fördröjning innan användning av turbo misständning system . Föraren av en turboladdad bil skulle ofta accelererar mycket snabbare än föraren av en icke - turbo bil . Det fanns också en metod som kallas " vänster fot bromsning. " Föraren skulle bromsa med sin vänstra fot samtidigt accelererar med sin högra . Detta skulle hålla turbon igång med optimal effektivitet .
ALS

en ALS verkar genom att öka och bibehålla inflödet av luft och bränsle till turbon medan motorn är inte aktivt accelererar . Detta möjliggör en snabbare reaktionstid när accelerationen börjar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96372.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.