Dual Exhaust Vs. High Performance Ljuddämpare

De nya till auto-modifieringen scenen ofta förväxlar fördelarna med att installera ett nytt avgassystem med helt enkelt byta ut ljuddämparen. I sanning, kommer endast fordon med restriktiva eller skadat lager halsdukar se någon signifikant skillnad i effekt mellan en ny och ursprunglig enhet. Installera dubbla pipor, å andra sidan, är ett komplett och holistiskt synsätt att uttömma modifiering och kan netto allvarliga vinster i kraft, bränsleekonomi och personlighet. Replacement Fördelar

ett avgassystem existerar enbart för att avlägsna avgaser från motorn, så frisk luft och bränsle in i cylindrarna. Ju fler avgaser evakueras från cylindrarna, desto mer luft och bränsle kommer att passa in och mer makt fordonet kommer att göra. Eftersom ett avgassystem skapar makt genom att öka effektiviteten, ersätter en restriktiv mäldsystem med ett högre flöde inställning kan öka bränsleekonomi och acceleration.
Ljuddämpare och rör

avgassystemet börjar vid grenrören bultad till en motor, fortsätter genom katalysator (er) och flyter genom en ljuddämpare innan du avslutar. Vissa bilar kan också inkludera en resonator i systemet, vilket hjälper till att modifiera motorn not. Dubbla avgassystem ersätta fabriken Y-Pipe (röret som förenar grenrör från motsatta sidor av motorn) med ett par rör som gå rakt på baksidan av bilen och genom ljuddämparen innan avslutning.


Missuppfattningar

En ljuddämpare är oftast den sista komponenten i ett avgassystem innan ändröret utträde och är utformad för att tysta ljudet av motorn. Dessa anordningar är vanligtvis konstruerade av ett perforerat metallrör, som är omgiven av glasfiber och packade inuti ett metallhölje. Generellt sett, halsdukar är mindre restriktiva än den katalysator (er), vilket innebär att ersätta ett lager ett med en högre flödande enhet (förutsatt att inga andra modifieringar) inte kommer att eliminera flaskhalsen till avgasflödet.
Exhaust Sound

Även om de i allmänhet inte kommer att ge någon meningsfull ökning av hästkrafter, det finns ingen förneka att eftermarknaden halsdukar kommer att göra någon bil låta mer aggressiv. Visdomen i att ersätta en ljuddämpare är att välja rätt för din ansökan. Liten förskjutning motorer producerar mycket irriterande högfrekvent gnälla och så kan dra nytta av lite mer ljuddämpning än större kraftanläggningar. Undantagen till denna regel är throatier turbomotorer, eftersom deras avgaser turbiner störa ljud vågutbredning.
Slutsats
p Om du vill göra makten, går med ett dubbelt avgassystem systemet. Om du inte vill gå med ett helt nytt system, anser en bolt-on high-flow katalysator och en katt-back avgassystem. Dessa system är allmänt tillgängliga från ett antal tillverkare för ett brett spektrum av tillämpningar. Eftersom många halsdukar är svetsade rören lager avgaser, ersätter hela systemet från ändrör till katt kan faktiskt vara lättare än att bara byta ut ljuddämparen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83402.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.