Performance Uppgraderingar för en Mazda RX7

Mazda tillverkade sin RX-7 gör av sport Coupé Pris från 1988 till 1995 som spänner över två generationer inom den tiden. Medan den andra generationen (från 1993 till 1995) presenterade bara en trim och få prestanda uppgraderingar, presenterade den första generationen av RX-7 ett antal prestanda uppgraderingar för bilens motor, växellåda och bränsleekonomi. Trims

Tre trimmar fanns i första generationen RX-7s. I generation sista år, var coupe, turbo och konvertibla trimmar alla tillgängliga, alla har olika prestanda specifikationer och uppgraderingsbara alternativ. Standarden coupe detaljhandeln för ungefär $ 20.000, medan prestanda-turboladdad kostar $ 27.100, och den konvertibla detaljhandeln för $ 28.150. Två motorer fanns i '91 RX
Motorer

-7s. Den första var en RO-motor som hade en förskjutning av 1308 cc (79,82 cubic inches) och ett kompressionsförhållande på 9.7:1. Prestanda för motorn var anständigt, med nettoeffekt på 160 och ett vridmoment på 140 ft-lbs. Den coupé och cabriolet trim presenterade denna motor standard.
Turbo

turbo trim kom utrustad med en något mer kraftfull motor standard. Men även en 1,3-liters RO motor, presenterade denna motor ett kompressionsförhållande på 9,0:1. Det utförs på en nettoeffekt på 200 och ett vridmoment på 196 ft-lbs.
Transmission

Två sändningar fanns också i första generationens RX-7s. Standarden för alla 1991 trim var en femstegad automatisk överväxel. Däremot kan både coupé och cabriolet trim kommer med en fyra-växlad automatisk stället på konsumentens begäran.
Bränsleeffektivitet

Alla klippningar av RX-7 var endast måttligt bränslesnåla, men motor och transmission uppgraderingar hade en liten effekt. Standarden femväxlad manuell växellåda var i allmänhet mer effektiva än de fyra-växlad automatlåda. Dessutom var mindre kraftfull motor mer bränsleeffektiv än turbo. Specifikt den 160 hk motor med en standard fem växlad växellåda tillåtet för en bränsleekonomi av 17 mpg i städer och 25 på motorvägen. Däremot 200 hk motor med samma fem-växlad växellåda tillåtet för endast 16 city mpg och 24 på motorvägar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96013.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.