Hur man byter Sway Bar Bussningar i en 2000 Volvo S40

Den S40 är en liten bil från Volvo som utvecklades under Fords ägande i bolaget. S40 bygger på en gemensam Ford /Mitsubishi plattformen, den "Carisma." Det är populärt i nordliga städer på grund av att det är frivilligt fyrhjulsdrift (AWD) och svenska vintern provtryck. Den krängningshämmare på S40 fungerar att länka de främre Styrspindlar så att de inte rör sig alltför mycket ur läge från varandra. Bussningarna absorbera en del av torsion att förhindra den från skevhet ramen. Saker du behöver
Wrench in
Bil jack
stödbenet
Gummiklubba
Skruvmejselsats
Byte bussningar
Visa fler instruktioner
1

Park S40 i ett plan, öppen yta där du kan arbeta på bilen utan att hotas av trafiken. Sätt nödbroms på och stänga av S40 off. Jack upp bara framsidan av bilen, eftersom krängningshämmaren är på framsidan av S40. Skjut in pallbockar för att hålla fronten förhöjda och se till att de sitter ordentligt fast innan du går vidare till nästa steg.
2

Unbolt höger krängningshämmare bult först från styrspindeln. Sedan unbolt den vänstra sidan av den krängningsstång från vänster styrspindeln. Den krängningshämmare löper mellan varje styrspindeln, bultning på till botten med en enda bult. Mellan är två metallunderlagen med en plastring som håller stången, det vill säga den krängningshämmaren bussningen. Unbolt två bultarna som fäster varje innehavare till botten av S40: s ram.
3

Dra krängningshämmare och stödjer utanför ramen och ut från under S40. Bussningarna kommer vardera att ha en slits i sidan, använd en gummiklubba för att slå bussningen utanför krängningshämmaren. Skjut sedan den nya bussningar. Bussningen är ganska hård när det är nytt så använd gummiklubba för att få dem på.
4

Bolt sidorna av krängningshämmare igen. Första bulten på rätt styrspindeln, sedan vänster. Skjut metall hållare på bussningarna, skjut sedan hållaren tills de rada upp med bulthålen. Bolt metallunderlagen på plats på S40: s ram, och se till att bussningarna är under metall innehavare. Sänk S40 av domkraften står, sedan ta det för en provtur. Det bör vara betydligt mindre roll vid kurvtagning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86773.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.