Hur man installerar en varvräknare Gauge

En varvräknare är ett instrument som mäter en motors varvtal i varv per minut, eller RPM. Kärleksfullt känd bland högpresterande bilentusiaster som en "varvräknare," varvräknaren förhindrar föraren från den löpande motorer utanför rekommenderade RPM gränser. Mer subtila, vanliga förare använder ofta en varvräknare för att hjälpa till att spara bränsle och bidra timing skiftande mönster vid drift bilar med vanliga sändningar. Du kan installera en varvräknare mäta dig med rätt verktyg, material och grundläggande fordonsindustrin kunskaper. Saker du behöver
Auto servicemanual
1/8-tums crimp kopplare
Kombinationstång
Fender täcker
Drill
1/2-tums stål drill Rubber bit
Genomföring
Skalningslängd tänger
3/8-tums loop crimpkontakt
Pressverktyg
Skiftnyckel
1/8-tums loop crimpkontakt
Visa fler instruktioner

1

Vrid tändningsnyckeln till "Off" och ta ur nyckeln.
2

Höj huven på bilen.
3

Välj antalet cylindrar motorn har på varvräknaren. Kontrollera varvräknare tillverkarens anvisningar för den korrekta inställningen.
4

Hitta en plats för montering basen av varvräknare. Kontrollera att säkerställa positionen som valts ger bäst synbarhet. Varvräknare är vanligtvis monterad på toppen av instrumentpanelen eller spännas fast på rattstången med flexibla kuggväxelslangklämmor klämmor.
5

Kontrollera Manuell Auto service för din bil för att lokalisera säkringen panelen och en tillgänglig 10-amp krets tråd som leder från det. Varvräknare kräver 12-volts ström för drift. Kontrollera också för platsen för strålkastaren ledningar som varvräknaren behöver ström från ljus krets för belysning.
6

Anslut den vita kabeln från varvräknaren till den valda belysningen tråd genom skarvning av två med en crimp- låsa kopplingen. Ingen tråd strippning är nödvändig för denna skarv. Placera varvräknare vita ledningen på ena sidan av kopplingen och belysningskretsen tråd på den andra, och stäng kopplingen.
7

Komprimera de två metalliska ledande käftar kopplaren i trådarna med kombinationstång tills spetsen av käftarna är i jämnhöjd med den övre delen av kopplaren. Den käftarna genomtränga isoleringen, vilket gör sambandet mellan de två trådarna. Snap kopplingen skyddande lock över anslutningen.
8

Anslut den röda tråden i varvräknaren till den 12-volts uttag kabeln från säkringsdosan. Skarva anslutning med en 1/8-tums crimp-lås kopplare och tång. Knäpp kåpan stängd.
9

Placera en fender täcka över det område där du arbetar för att förhindra repor från verktyg och bältesspännen.
10

Leta efter en åtkomstpunkt plugg som gör ledningar att passera från det inre av bilen, genom brandväggen och in i motorrummet. Tillgång pluggar är inte i alla bilar. I denna situation, borra ett 1/2 tums hål i brandväggen till höger om rattstången med en borr försedd med en 1/2 tums stål borr.
11

Installera en gummigenomföring in det borrade hålet genom att placera den mindre, avsmalnande änden i hålet först. Skjut genomföringen i hålet med tummen tills det snäpper på plats. Genomföringen levereras oftast med varvräknare, men du kan också hitta dem på hårdvara och bildelar butiker.
12

in den svarta och gröna trådarna från varvräknaren genom genomföringen eller tillgång hålet och in i motorrummet.
13

Ta bort 1/2 tum av isoleringen från den svarta kabeln med wire-Skaltång.
14

Vik exponerade koppar av den svarta kabeln i hälften, och sätt in det i slutet av 3/8 tums loop crimpkontakt. Crimp slutet tätt med crimptång.
15

Lokalisera bilbatteri. Ta den negativa (-) batteri mutter post klämma och skruv med en skiftnyckel. Vrid muttern moturs för att ta bort det.
16

Placera bulten genom den loopas ansluten till den svarta kabeln, och sätt tillbaka skruven i stolpen klämman. Dra åt klämman medurs med skiftnyckeln.
17

Leta spolen tändning med den manuella automatisk tjänst för just din märke och modell bil. Ta den negativa (-) efter muttern på tändspolen med skiftnyckeln. Vrid muttern moturs för att ta bort det.
18

Strip 1/4 tum av isoleringen från den gröna ledningen från varvräknare med wire-Skaltång.
19

Insert den avskalade änden av den gröna varvräknare tråden i en 1/8 tum looped krimpkontaktdon. Crimp slutet tätt med hjälp av crimptång.
20

Installera 1/8 tum slinga ansluten till den gröna varvräknare tråd över det negativa inlägget av spolen. Dra posten medurs med skiftnyckeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86328.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.