Hur man bygger en 914 Race Car

Porsche 914 är en två-sits, mittmotor-sportbil byggd 1969-1976. Över sin produktion springa, var det 914 som drivs av en mängd olika motorer, inklusive 2,0-liters, 1,8-liters och 1,7-liters fyra cylindrar samt en 2,0-liters sexcylindrig, som drivs en modell som kallas en 914/6. Medan ibland såg ned på av Porsche purister, är 914s alltmer värdefulla och önskvärda klassiska bilar. Tack vare sin optimala mittmotor layout och lätt vikt, de gör också mycket bra utgångspunkter som vintage racerbilar. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion Stämjärn
/skrapor Electronic Specialty fordonsindustrin verktyg
Visa fler instruktioner
1

Skala interiören. Per definition är en racerbil ljus och enkel, med bara de allra nödvändigaste kvar. Ta bort säten med en hylsa och spärrskaft. Sätena är hålls på plats av bultar på fram och bak. Dra upp mattan och ta bort materialet ljuddämpning. Skrapa golven rena med stämjärn och verktyg skrapning. Ta bort alla invändiga paneler, tillbehör, dörrpaneler, etc.
2

Byt yttre karosseridelar med lättare glasfiber versioner. Porsche 914s kan göras mycket lätt, vilket resulterar i bättre hantering och bromsning, och högre hastighet. Det finns lättare paneler som kan ersätta varje panel på 914, från dörrarna till fendrar. Du kan antingen hålla lager som ser paneler eller installera bredare stänkskärm nödraketer, såsom typ som kom på specialutgåva 914/6 GT. Ha en verkstad måla den. En racerbil behöver inte en väldigt dyr lack, eftersom det kommer att få slog upp på banan ändå.
3

Installera en bur. En störtbåge ger säkerhet för förare och krävs i många race klasser. Du kan antingen installera ett bolt-in störtbåge eller en svets-i bur. Svetsen-in-typ är överlägsen, eftersom det ger säkerhet samt lagt chassi styvhet.
4

Om du planerar på att ge turer till passagerarna, installera ett enda, i ett stycke race säte från en företag som Sparco eller Recaro. Ersätt det stora beståndet hjulet med en mindre mocka eller läder hjul, som är lättare att hantera under tävlingarna. En fyra-eller femgradig racing sele är en nödvändighet för en racerbil, vilket ger maximal säkerhet och hålla föraren på plats vid höga hastigheter.
5

Uppgradera fjädring och bromsar. En av de trevliga sakerna med att bygga en tävlingsbil av en 914 är att upphävandet av de dyrare 911 bultar rätt i för en omedelbar prestandauppgradering. De flesta 914 racebilar kör en kombination av 911 upphängning och eftermarknaden komponenter ras. Större inflytande barer (för att eliminera krängning), styvare fjädrar, justerbara stötdämpare och hårdare uretan (eller ens metall) bussningar alla bör betraktas som en del av ett väl konstruerat 914 racerbil.
6

Installera en större motor eller bygga om den befintliga för mer makt. VW-härledda 4-cylindrar att 914/4s kom med, medan inte den mest kraftfulla motorer, kan enkelt och billigt byggas om till mer kraftfulla motorer. Big-bore kit ökar förskjutning och det finns prestanda huvuden, kammar, förgasare och avgassystem som alla kan användas på 4-cylindrar. För den största vinsten i prestanda och kraft, det finns inget att slå en luftkyld Porsche 911 6-cylindrig. Det finns stort utbud av förskjutningar, inklusive 2,0, 2,4, 2,7, 3,0 och med 3,8-liter. Varje luftkyld 911 motorn är en enkel passning i en 914. Allt från förgasare 2.0-liter till bränsle som sprutas 3,8-litersmotorer har använts i 914 åkare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95492.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.