Hur Port Match topplock

Port matchning är en av de enklaste och mest effektiva huvud-bearbetningsprocesser, och är en av de få som du kan utföra med cheferna fortfarande på motorn. Till skillnad från de flesta andra processer portning, gör packningen-matchning inte kräver någon större grad av teknik eller förståelse av hamn-flödesdynamik, en die-kvarn, en stadig hand och lite erfarenhet är allt du egentligen behöver lägga till några " fri "hästkrafter till din motor genom att ta bort obstruktiv metall. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
Die kvarn
portning kit med hårdmetall bits
Penetrerande /maskinister olja eller maskinister vax
Förgasare renare
Vit sprayfärg
Shop trasor
Silvertejp
Plastfolie
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna bultarna insugningsröret och insugningsröret för att komma till huvuden "insugsportarna. Ta bort den gamla grenrörspackning och rengör huvudet ytor med förgasare renare och en luddfri trasa. Ta bort alla spår av olja och skräp. Låg en gammal handduk i intaget dalen mellan huvudena. Stuff en trasa i varje intag port och stoppa det hela vägen in med en skruvmejsel.
2

Rengör dina gamla intag packningar och lägg dem ovanpå ytorna huvudet parning som om du installerar dem. Håll din burk sprayfärg cirka sex inches från packningarna och ge dem en lätt damning av färg. Avlägsna packningarna och du ser en vit ring runt insugsportarna, målet här är att ta bort åsen täcks av färgen så att intaget porten passar ihop perfekt med hålen i packningarna
<. br> 3

Montera en cylindrisk karbid bit in din die grinder. Häll lite penetrerande olja i en behållare och doppa lite i den. Häll lite olja på en av portarna för att smörja området. Vrid munstycket kvarnen på, och håll den vid en 45-graders vinkel mot huvudet yta. Ta försiktigt bort all den vitmålade metall, vilket ger en perfekt rak, avfasad kant runt hamnen.
4

Luta die grinder på en mer vertikal vinkel mot huvudet yta. Nu tar bort kanten på avfasning. Blanda kanten till ungefär en tum innanför porten tills det inte finns någon synlig avfasning, bara en helt slät och rak ingång i porten. Du kanske vill följa upp med en polering sten eller slipning patronrullen att jämna väggar, men det är egentligen inte nödvändigt.
5

Avlägsna trasan från hamnen och rengör insidan av porten ut med en trasa indränkt i förgasaren renare. Upprepa proceduren på dina kvarvarande insugsportarna och sätta allt ihop.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86523.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.