Hur man gör fler hästkrafter med din topplock

Topplock hålla alla korten när det gäller att göra makten. De bestämmer hur mycket luft strömmar in och ut ur ett fordons motor - och göra mer makt är en fråga om att öka luftflödet. Instruktioner
en

Ha cylinderhuvudena slipat att platta passytan och minska storleken på förbränningskamrarna. Fräsning innebär att köra en stor, platt fräs över topplocken "passande yta, ta bort lite av materialet och flytta topparna av förbränningsrummen närmare kolvarna. Detta kan vara bra för så mycket som en halv punkt ökad kompression, vilket kommer att ge ungefär en femprocentig ökning av hästkrafter och vridmoment.
2

Installera större ventilsäten, och skär dem så att du kan använda större ventiler. Oavsett vad du gör för att era huvuden, bestämmer storleken på ventilerna i slutändan hur mycket luft kan strömma in och ut ur cylindern huvuden. Ventil storlek är särskilt viktigt för vridmoment vid låga varvtal, eftersom en stor ventil kommer att bidra till att öka luftflödet samtidigt som lufthastigheten.
3

Utför en fullständig portning jobb på huvudena. Nästan vem som helst kan packningen-matcha insugsportarna till storleken på insugningsröret packning, och oddsen är att du hittar de största vinsterna i detta område. Bowl-blandning är lika viktigt. Det innebär att man använder en slipsten eller sandpapper patron att blanda ventilsätet i topplocket.
4

Förstora totala dimensioner hamnen med ca 1/16 av en tum med ett sortiment av slipning rullar , slipstenar och hårdmetall bitar fräs.
5

Ta pushrod nypa i insugningsporten genom att klippa det helt borta med en hårdmetall fräs lite. Detta kommer att exponera insidan av intaget porten till pushrod kanal, som du behöver för att täta. Borra tryckstången kanaler ut till ungefär 1/16 av en tum, och tryck på 18-gauge chrome-moly rör i kanalerna. Tack-svetsa rören till cheferna för att hålla dem på plats.
6

Coat insidan av ditt intag och avloppsportarna med termiskt isolerande keramiskt pulver-beläggning. Pulvret-beläggningen gör ett antal saker, är den viktigaste av vilka det håller avgasvärme ur kylsystemet och håller motorn värmen ut ur förbränningsrummet. Båda dessa bidrar till motoreffekten och livslängd. Det kommer också att hjälpa till att jämna ut eventuella hårda vinklar eller kanter kvar i hamnarna, vilket ökar flödet vid låga varvtal

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86535.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.