Hur Wire en Dodge Ram Släpvagnsbroms From Scratch

Dodge Ram lastbilar är kända för sin hållbarhet och deras förmåga att dra tunga laster. Om du bogserar något tyngre än en lätt uppgift enaxlad trail, kommer du vill utrusta dig lastbilen med en elektronisk broms controller. En elektronisk broms controller kranar i bilens befintliga bromsljus ledningsnätet och skickar en signal till släpet när föraren trampar på bromspedalen. Denna signal aktiverar elbromsarna på släpvagnen och hjälper bilen att bromsa på ett säkert sätt. Saker du behöver
Elektrikers tänger
Självborrande självgängande skruvar
20-fots blå tråd
10-fot svart tråd
5-fot vit tråd
5 fot röd tråd
ringterminaler
Barrel skarvhylsor
Side skarvhylsor
Borr med förare bits | 12-volts testlampa
Buntband
20-volts, 20-amp smältlänken med bostäder och elektriska ledningar
Brake styrenhet med konsol
Visa fler instruktioner
Montering av bromsspak
1

Koppla bort jordkabeln från batteriets minuspol.
Sida 2

Hitta en plats på instrumentbrädan att montera bromsen styrenheten. Den bästa platsen är på höger sida av rattstången, på instrumentbrädan nedre beklädnaden. Det bör vara inom räckhåll för föraren, men inte störa driften av gas-pedalen, broms eller koppling.
3

bort fästet från bromsen styrenheten.

4

Använd två självborrande, självgängande skruvar för att montera fästet på instrumentbrädan undre kåpa.
5

Anslut modulen bromskontroll på fästet. Fästet kommer att utformas så att modulen kan luta uppåt eller nedåt. Justera placeringen av styrenheten till där det känns mest bekvämt för dig.
Anslut jordledningen till bilens Body
6

Hitta en plats på bilens golv eller brandvägg, för att ansluta jordkabeln. Det måste vara en metall del av fordonets kropp, inte en av de konsoler som håller instrumentbrädan. En fläck bakom gasen eller bromsen fungerar pedal, liksom överföring tunneln.
7

När du har hittat en plats att fästa bromsen handkontrollens marken, kontrollera under kroppen. Du kommer att borra genom kroppen här, se till att du inte kommer att borra i bromsledningar, bränsleledningar eller elkablage
8

Shave 1/2 tum av isoleringen från änden av en 5. - fots längd tråd vit
9

Bifoga en ring terminal till slutet av den vita kabeln.
10

Använd en självborrande, självgängande skruv och kör den genom ringen terminalen i bilens kropp.
11

Dra den vita kabeln under instrumentbrädan. Fäst den till konsoler eller ledningar under instrumentbrädan så att den inte stör gas, broms-eller kopplingspedal.
12

Anslut den vita jordledningen till den vita elektriska ledningen på baksidan av bromsstyrning. Använd ett fat krimpkontaktdon.
Anslut den positiva ledningen till fordonets batteri
13

Anslut en ringkabelsko till ena änden av en inline 12-volts smältlänk. Smältlänken bör vara klassade för att klara minst 20 ampere.
14

Fäst ringen terminalen till den positiva batteripolen. På sidan terminal batterier fästa klämman runt batteriet inlägget ovanpå den positiva kabeln. På topppolen batterier, fästa ringen terminal till bulten som håller fast klämman på batteriet inlägget.
15

Kör en svart kabel från den lösa änden av smältlänken, genom brandväggen till bromsen controller. Dra tråden längs befintliga ledningar i bilens motorrum. Skjut kabeln genom brandväggen på en av gummiproppama bakom instrumentbrädan.
16

Anslut den svarta kabeln till den smältbara länk med ett fat krimpkontaktdon.
17

Fäst den svarta kabeln med hjälp av buntband till ett befintligt ledningsnät. Kontrollera att den svarta kabeln inte kommer i kontakt med några rörliga delar på motorn eller om några delar som kan bli mycket varma, t.ex. avgasröret eller grenrör intag.
18

Fäst den svarta kabeln med hjälp buntband för att chassit eller en befintlig kabelstam. Kontrollera att den svarta kabeln inte kommer i kontakt med några rörliga delar på motorn eller om några delar som kan bli mycket varma, t.ex. avgasgrenröret s radiator eller insugningsröret.
19

Anslut svart ledningen till den svarta elektriska ledningen på baksidan av bromsen handkontrollen med en tunna krimpkontaktdon.
Ansluta Trailer Connector till bromsspak
20

Starta vid den bakre av fordonet och kör en blå tråd längs förarsidan ram upp till bromsen styrenheten. Tråden ska komma in i kabinen genom en av gummiproppama bakom instrumentbrädan.
21

Koppla den blå kabeln till den blå elektriska ledningen på bromsen controller, med ett fat krimpkontaktdon.

22

Säkra blå kabeln under instrumentbrädan med hjälp av buntband. Dra tråden bort från gas, broms och kopplings pedaler.
23

Säkra blå kabeln längs ramen med hjälp av buntband. Anslut inte kabeln till bromsen eller bränsleledningar.
24

Koppla den blå kabeln till blå elektrisk ledning på släpet kontakten.
Ansluta Broms Controller till Brake Strömbrytare
25

Anslut jordkabeln till den negativa batteripolen.
26

Lokalisera bromsljuskontakten, kommer det att vara på bromspedalen.

27

Leta tråden fäst vid bromsljuskontakten som aktiverar bromsljuset. Använd ett 12-volts testet ljus. Fäst jordklämman på testet ljuset till fordonets kropp. Använd sonden på änden av testet ljus att tränga igenom isoleringen av var och en av trådarna som kommer ut ur bromsljuskontakt. Du letar efter den tråden som orsakar testet ljuset att tändas när du trycker ner bromspedalen.
28

Anslut en röd kabel till den elektriska ledningen du hittade i steg ovan använda en sida crimp kontakt.
29

Dra den röda tråden under instrumentbrädan och bort från gasen, broms-och kopplings. Säkra med buntband.
30

Anslut den röda kabeln till den röda elektriska ledningen kopplad till bromsen controller, med ett fat krimpkontaktdon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83255.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.