Att montera en dumpventil på en Saab 93

1999 Saab introducerade den nya 9-3. Den var utformad för att sätta ett nytt ansikte på 20 år gamla 900-modellen. Den 1998 900 och 1999 Saab 9-3 har en hel del gemensamt. Många av de eftermarknaden delar som arbetade på 900 fungerar även på 1999 9-3. Detta inkluderar eftermarknaden dump ventil som ger turbo ändrade bilar deras signatur "SVISCH" ljud. Men under 2000 GM förvärvat majoriteten av aktierna i SAAB och tog beslutet att lägga Saabs Trionic7 motorstyrsystem och recirkulerande ventiler dumpa in alla 9-3. Detta gjorde någon Saab tillverkade efter 2000 och eftermarknaden ventiler dumpa oförenliga. Saker du behöver
ren handduk
Skiftnyckel
platt skruvmejsel
Aftermarket dumpa Luft ventil
ta kontakt eller tom filmburk
Visa fler instruktioner
Förberedelse
1

Ställ handen paus. Ta ut nyckeln ur tändningslåset och öppna huven.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteripolen med skiftnyckel. Vanligtvis denna kabel är svart. Detta kommer att förhindra varje möjlighet för elektriska stötar eller kortslutning under projektet.
3

Rengör området där du kommer att arbeta med ren handduk. Torka damm från luftintaget och bypass ventil placerad mellan kylaren och motorblocket. Addera Ta förbiledningsventilen
4

Placera ventilen fabrik bypass. Överströmningsventilen är placerad till höger om motorblocket och till vänster om batteriet. Den är ansluten till den silverrör i mellan motorn och batteriet kallas inloppsröret och svart plast luftintagsrör som löper parallellt med kylaren. Den har också en 1/4 tums sugslang fäst på framsidan.
5

Lossa de fyra cirkulära klämmor som håller bypass-ventilen på plats med hjälp av platt skruvmejsel.
6

Skjut förbiledningsventilen ur de två gummirör knutna till inloppsröret och luftintag. Ta bort de två runda klämmor från botten gummislang.
7

Koppla bort 1/4 inch vakuum slangen genom att dra den från nippeln på shuntventilen. Addera Installera Dump Valve
8

Skjut eftermarknaden dump ventilen till gummislangen ansluten till inloppsröret. Dra åt de två cirkulära klämmor för att hålla dumpventil på plats.
9

Skjut luftintaget kontakten i gummislang eller skjut filmburk över gummislang. Använd de två cirkulära klappar bort i avsnitt två steg tre att klämma ur kontakten eller kapseln på plats. Dra åt klämmorna tills en lufttät tätning skapas.
10

Anslut 1/4 tum vakuumslangen till den lilla nippeln på eftermarknaden tippventilen.
11

Återanslut den negativa batterikabeln och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85178.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.