DIY BMW Transmission Cooler

Använd en liten radiator (kallare) för att hålla temperaturerna transmissionsolja ner ökar livslängden på en växellådans kopplingar, lager och andra komponenter. Detta är ett faktum som BMW (med all sin racing erfarenhet och teknisk skicklighet) är väl medveten om, vilket är varför det har inkluderat en kylare för varje automattvätt har byggts i årtionden. Men dessa enheter utformade för att fungera med lagernivåer kraft och prestanda och kan behöva uppgraderas för hög prestanda eller racing bruk. Aftermarket Cooler

Som med nästan alla bilar, de flesta BMW använda en transmission kylare integrerad i kylaren. Den goda nyheten är att, till skillnad från andra bilar, är BMW: s transpersoner kylare löstagbar och lätt servad om du helt enkelt göra en lager-på-lager byte. Den dåliga nyheten är att eftersom kylaren är integrerad till kylaren, installera en större och bättre flödande tranny cooler ofta kräver användning av en fristående eftermarknaden kylare fäst på framsidan av kylaren. Addera Köpa en Cooler
p Det finns två grundläggande sätt att få bättre kylning för din BMW växellåda: byte av kylaren med en avsedd för en större bil eller använda en eftermarknad en. Bentley radiatorer har enorma överföring kylare och bra flöde och är värmeväxlaren av val för dem som har råd med dem. Men är någon del avsedd för en $ 250.000 bil kommer att bli dyrt, så detta är en kostsam väg att utföra en enkel uppgift. En god eftermarknad transmission svalare såsom de som gjorts av FlexALite och 4 Seasons kan generellt fås för mindre än $ 100 och är ganska lätt att installera. Mät bilens hårda ledningar innan du beställer din nya kylare, så du vet om att köpa en adapter med det.
Ta bort Cooler


Demontering av lager Kylaren är ganska lätt: bara koppla klippet på toppen av beståndet montera och dra ut den. Vissa modeller kan kräva ett specialiserat verktyg linje borttagning såsom de som gjorts av Assenmacher, men andra kan tas bort med en improviserad motsvarighet. Då igen, kan detta vara ett extra steg med tanke på att du förmodligen (beroende på modell) kommer att behöva skära linjerna lager metall bakom kylaren core stöd för att fästa nya gummi linjer.

Installera Cooler

flesta eftermarknaden transmission kylare kommer med en 2 till 3 fot lång kylvätska linje för både ingående och utgående sidan. De flesta modeller av BMW använder det metriska motsvarigheten till 3/8 linje, så satsen slangen ska passa över det, men andra bilar kan kräva en adapter.

Bara bifoga din kit är svalare linjer till lager hårda linjer med medföljande slangklämmor, och följ din tillverkarens rekommendationer för att montera kylaren. Även om vissa människor ogillar med zip-tie-liknande plast hållare som kommer med de flesta kylare på en estetisk grund, kommer dessa trotjänare fungera alldeles utmärkt och används ofta på racebilar. Om du är orolig för att din kylare kommer att blockera kylaren luftflödet, kan du kompensera för eventuell temperaturökning genom att använda en tillsats kylarvätska som Redline Water Wetter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83704.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.