Vilken typ av Headers Fit SBC Patriot Heads?

Race grejer är bra. Race Stuff gör din bil att gå snabbare, gör dina vänner svartsjuk och ger dig något att spendera din 401 (k) på. Men tillämpningen kompromisslös delar till varje motor innebär att du kommer att behöva bygga runt dem med andra komponenter som passar och är upp till uppgiften. Patriot Heads

Patriot Performance producerar några av de svåraste-core prestanda huvuden för det lilla blocket Chevy. Medan ofta används av gatan och entusiaster ras lika, leder Patriot 'kompromisslösa inställning kan göra för svår montering av tillhörande delar såsom insugsgrenrören och rubriker avgaser. Ett antal Patriot huvuden använder en vinklad design tändstift som ökar förbränningen men pekar slutet tändstiftet direkt på header rören. Pluggarna själva rensar rören men inte lämnar mycket utrymme för stövlar tändstift.
Specialty Headers

Angle-plug huvuden har funnits ganska tid, så det finns en bred eftermarknaden för rubriker som passar dem. Frågan är inte så mycket som gör vinkel-plug headers men hur man beställer dem. De flesta header tillverkare erbjuder rubriker avsedda för rak-plug huvuden, men också erbjuda viss variation avsedd för vinkel-plug huvuden. Hooker Headers, till exempel, erbjuder vinkel-plug rubriker som varianter på sina vanliga header design, som betecknas med fotnot nummer 62 under delar beskrivningarna. Andra tillverkare arbeta saker på samma sätt, ofta med en extra siffra eller bokstav i artikelnumret för att beteckna det som en vinkel-plug header.
Tändkablarna

Det enklaste sättet runt vinkel-plugg gåta är att använda 90-graders plug stövlar på de drabbade cylindrarna. Inte alla cylindrar kommer att uppleva störningar frågor, i allmänhet endast de bakre cylindrarna. Alla stora plug tillverkare säljer 90-graders plug stövlar antingen som en del av en färdig sats eller som ombyggnader för befintliga tändkablarna. Med dessa 90-graders stövlar - liknande de som används på distributören slutet av dina tändkablarna - du ska kunna glida på tändkabeln på och av med ett minimum av störningar från huvudet röret
.
Ytterligare Mods

Vinklade tändkablarna fungerar i de flesta fall men kan inte klart stora samlingsrören genom tillräckligt för att förhindra värmeskador på pluggen stövlar. Det finns tre vägar runt detta: du kan strategiskt buckla huvudet röret med en träbit och en hammare, kan du installera sköldar metall värme runt kontakten stövlar eller du kan linda pluggen boot eller header rör med en kort längd av isolerande header linda. Oddsen är goda att tjockleken på huvudet wrap kommer att ta upp någon klarering du behöver mellan pluggen boot och huvudet, men det kommer drastiskt minska värmeöverföringen till pluggen boot.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96741.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.