Hur man installerar en Diesel EGT Probe

Du kan installera en avgastemperatur, eller EGT, sondera själv. Egt sonden är installerad i avgasgrenröret av din dieselmotor, och övervakar temperaturen hos avgasen när det kommer ut av motorn, som sänder signalen till en mätare placeras inuti fordonet. En borrmaskin och en tappningsöppning verktyg krävs för att knacka ett hål i avgasgrenröret att installera sonden. Saker du behöver
Måttband
Borrmaskin
Borr satt
Tapping Tool Review Torka Wrench trasa
ställa
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven på din bil. Leta reda på avgasgrenröret. Avgasgrenröret är en stor konsol som sitter avgasröret till motorn. Om bilen är utrustad med en turbo, monterar turbon till grenröret.
2

Bestäm en borrplats för hålet som ska borras i avgasgrenröret. En platta delen på grenröret är perfekt eftersom du kommer att kunna borra ett rakt hål.
3

Mät NPT-kontakten som följde med dig EGT sond med ett måttband. Sonden kommer antingen använda en 1/4-tums NPT eller en 1/8-tums NPT.
4

Borra ett hål i grenröret med en borrmaskin och rätt borr. En 1/4-tums NPT-anslutning kräver en 7/16-inch borr medan en 1/8-tums NPT-anslutning kräver en 21/64-inch borr grop.
5

Använd 1 /4 tum NPT kran eller den 1/8-tums NPT kranen verktyg för att skapa gängor i hålet i avgasgrenröret. Placera kranen verktyget i hålet och rotera den i medurs riktning. Fortsätt att rotera verktyget tills den är helt inskruvad i grenröret innan du vrider moturs ut ur hålet.
6

Installera NPT kontakten till grenröret. Dra den med en skiftnyckel.
7

dra kabeln från sonden till mätaren i motorrummet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85731.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.