Powertrax Locker Installation

När fordonet vänder ett hörn, dess externa däck slutföra fler varv än insidan däcken. För att detta ska ske, använder bilen en mekanisk anordning som kallas en differential. Även om dessa enheter fungerar bra för att underlätta svängar, orsakar en bieffekt av sin konstruktion hela kraften i motorn som ska skickas till hjulet med minsta dragning - en situation som kan linka en off-road fordon. För att åtgärda detta problem, kan du installera en locker mekanism som låser axeln och ser till att samma effekt kontinuerligt skickas till varje hjul oavsett dragkraft förhållanden. En Powertrax skåp kan installeras på kort tid med ett minimum av mekanisk förmåga. Saker du behöver
Wrench renare
Broms Sida 2 qt. växellådsolja
Visa fler instruktioner
1

unbolt differentialen täcka och dränera växellådsoljan. Spraya lite broms renare på insidan om den är smutsig.
2

Vissa fordon, särskilt importen har differentialer med en tredje medlem. För dessa, koppla bort drivaxeln först, och sedan ta bort den tredje medlemmen från differentialen.
3

Ta mitt stift eller tvärgående axel genom att skruva loss fästanordningen.
4 < p> Ta C-clips om din bil har dem. För att ta bort dem, skjuta varje axel inåt.
5

Skjut axeln ut några inches genom att ta tag i hjulen på vardera sidan av fordonet och dra. Detta kommer att frigöra beståndet spindel och växlar sida längs med tryckbrickorna för enkel borttagning. I själva verket kommer de faller nog ut ur huset när axeln skjuts ut.
6

Sätt i Powertrax kugghjulen i stället för de lager som du har tagit bort. Kopplarna gå in först på vardera sidan av bäraren, följt av förarna. Återanvänd brickorna lager dragkraft.
7

Sätt fjädrarna medföljer satsen i skårorna i drivrutinen. De små fjädrarna kommer från inrymd i de stora fjädrarna.
8

Använd testa blocket ingår i satsen för att kontrollera om avståndet mellan drivrutinerna är korrekt. Om den smala änden passar i spåret men den breda änden inte är avståndet korrekt.
9

Byt pinjongaxeln och fästbulten och sedan bulta på den differentiella locket med dess packning. Se till att fylla på differential med växellådsolja. Byt c-clips om ditt fordon använder dem.
10 p Om ditt fordon använder en tredje medlem, byt ut den och anslut din drivaxel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87490.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.