Hur Wire en 2001 Dakota för körning med släpvagn

lastbilstillverkare, inklusive Dodge, har kraftigt förenklat uppgiften att lägga släpvagnskablage till sina pickup lastbilar. Skarvning trådar krävs inte, i själva verket, i de flesta fall, kan jobbet göras utan verktyg. Det viktiga är att vara säker och köpa rätt adapter kablage för ditt fordon. Saker du behöver
Trailer adapter kablage för 2001 Dodge Dakota
plast buntband
Eltejp
12-volts testlampa
Visa fler instruktioner
1

Undersök Kopplingsadapter du köpt. Lägg märke till att det finns två plastdetaljer förbundna med trådar till en platt 4-wire trailer plugg. De plastkontakter kallas T-kontakter, eftersom de passar in i befintliga ledningar kontakter på din Dakota, bildar ett "T" i kretsen. En kontakt kommer att knytas till din lastbil ledningar på vardera sidan av fordonet.
2

Höj fordonet på en lyft om man är tillgänglig. Om inte, kan du helt enkelt använda en ranka eller glider under den bakre delen av lastbilen. Leta upp ledningar som leder till svans passagerare sidoljus. Det kommer att finnas en plastkopplingen ansluta dessa kablar tillsammans. Unsnap denna koppling och sätt i T-kontakt - märkt med en grön tråd för "rätt" eller "passagerare" - mellan de två kontakt halvor. Knäppa ihop dem ordentligt.
3

Upprepa processen med ledningar som leder till förarens sidoljus bak. T-koppling för denna sida kommer att ha en gul tråd eller kommer att markeras som "vänster" eller "förare." Se till T-anslutningen snäpps fast på plats. Ledningar
4

väg tillbaka till dragkroken. Var säker på att det inte kommer att störa den mekanism för att sänka reservdäcket. Låt inte ledningarna att sträcka tätt mot någon metall kanter, vilket kan orsaka nötning av trådarna. Använd plast buntband för att fästa kablarna på plats.
5

Linda de sista en eller två fötter trådarna leder till fyra-trådiga platta släpvagn kontakt med eltejp för att skydda den. Fäst den bredvid skumt med tejp eller buntband, lämnar tillräckligt slack att ansluta den till släpets ledningar.
6

Testa förbindelsen genom att haka upp en trailer och observera att bromsljus, vrid signaler och varselljus jobbar alla på släpet eller med hjälp av en 12-volts testa lampan på kontakten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86162.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.