Hur man beräknar Rear Gear Ratio

Påkörning utväxling är viktigt eftersom det påverkar bilens acceleration. Det påverkar också bränsleekonomi. Generellt sett, för att göra en bil accelererar snabbare du använder ett "lägre" (numeriskt högre) utväxling. För att sänka dina motorer marschfart på motorvägen och därmed förbättra din bränsleekonomi, skulle du vill ha en "större" (numeriskt lägre) utväxling. Du kan ha en situation där utväxlingen av en bakre ände är okänd och det finns ingen identifiering tagg på den bakre änden, eller din bil inte har den ursprungliga axeln. I så fall måste du manuellt beräkna utväxlingsförhållandet. Saker du behöver
annan person
stoppklossar
Jack
Jack står
dräneringskärlet
Ratchet
Hylsnyckelsats och White-out (eller vit krita)
Paper
Pencil
Calculator
Visa fler instruktioner
Beräkna den ungefärliga utväxling (Det enkla sättet)
1

Parkera bilen på plan mark. Placera stoppklossar framför framdäcken.
2

Placera domkraften under mitten av bakaxeln differential bostäder. Höj fordonet och stödja det genom att placera en pallbock under varje axelrör.
3

Markera en tunn horisontell linje på drevet oket och en matchande rad på bakaxeln bostäder. Drevet oket är den del som den U-fog ansluter till. Markera en linje på en av de bakre däcken pekar rakt nedåt.
4

Titta märket på drivaxeln medan du har en annan person rotera bakhjulet. Har den andra personen räkna hur många gånger däcket roterar i ett helt varv på drivaxeln. Den bakre däcket blir mer än två varv. Detta kommer bara att ge dig en ungefärlig utväxling.
Beräkna den exakta utväxlingen (den hårda vägen)
5

Exponera differential. Om din bakre änden har en bakre luckan har du bara att ta bort kåpan. Om inte, måste du ta bort däcken, axlar och drivaxeln. Unbolt Differentialhus från påkörningar bostäder och dra ut den. Du måste sätta ett uppsamlingskärl under den bakre änden för att fånga växellådsolja.
6

Placera ett märke på kuggkransen och kugghjulet med white-out eller krita. Krondrevet är den stora runda växel som sitter vertikalt i differentialhuset. Drevet är det lilla kugghjulet ansluter till drivaxeln.
7

Rotera växlarna genom att vrida drivaxeln eller drevet. Räkna kuggar på varje redskap. Dividera antalet kuggar på krondrevet med antalet kuggar på drevet. Detta kommer att ge dig den exakta utväxlingen. Till exempel kommer en kuggkrans med 39 tänder och ett kugghjul med tio tänder ger dig en 3,90 utväxling (39 dividerat med 10 är lika med 3,90).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95477.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.