Engine Swap Tips

Att byta en motor på en bil eller lastbil är en av de bästa sätten att ge en gammal bil med en bra kropp och rama in ett nytt liv. Den nya motorn kan komma från ett befintligt fordon med kroppen skada, eller köpas nytt från en biltillverkare, som är känd som en låda motor. Auto entusiaster byta motorer för att bevara den ursprungliga motorn i förvaring, ersätta en skadad motor eller uppgradera till en mer kraftfull modell. Utse en arbetsyta

Motor swappar är långa, komplicerade företag. Det är viktigt att utse en arbetsyta där du kan lägga ut olika delar och verktyg du ska använda. Även en heltidsanställd tekniker behöver ta pauser, och dela en arbetsyta med andra eller försöker arbeta i hörnet av ditt hem garage kommer att öka chanserna för misplacing delar och förlora spår av arbetet. Hyra ett garage, eller planerar att parkera utomhus under en längre tid, kan ge dig det utrymme du behöver för att göra jobbet effektivt.
Kontrollera kompatibilitet Första

Varje typ av motor skiljer sig från alla de andra, och biltillverkare ändra sina mönster över tid för att införliva ny teknik eller passa in i en ny typ av fordon. Detta innebär att få en kompatibel motor är inte givet när det gäller att utföra en motor swap. Förutom kontroll av data och mått för den nya motorn, är det viktigt att undersöka andra poster såsom den punkt där svänghjulet möter vevaxeln och layouten på avgasgrenröret. I vissa fall kanske du kan låna en kombination av delar från gamla och nya motorer för att göra swap arbete. I andra fall, kommer att tvinga en inkompatibel motor i bilen vara betydligt mer arbete än det är värt.
Töm Vätskor

Motor vätskor lägga till vikten av en motor och även utgöra en risk för spill som skapar hala ytor och risken för halk-och fallolyckor. Innan du tar bort den gamla motorn, se till att tömma alla vätskor. Förutom tömning av motorolja, tappa ur kylvätskan ur blocket. Håll handdukar och trasor till hands för att torka upp mindre spill eftersom de utgör för att minska risken för halk.
Använd rätt verktyg

En motor swap är hårt arbete , men med rätt verktyg kan göra det mycket enklare än att försöka få med vad du redan har i ditt garage. En komplett uppsättning verktyg, inklusive luft verktyg och en kompressor kommer att göra jobbet enklare. En hydraulisk lit är det bästa sättet att höja motorerna ur och in i motorrummet. En fabrik servicemanual är ett annat ovärderligt verktyg, eftersom det kommer att innehålla information om rätt ordning för motor borttagning och specifikationerna för motordelar för att bestämma kompatibiliteten.
Håll Rekord

En anteckningsbok och penna kan också vara värdefulla verktyg under en motor swap. Notera varje steg i processen som du slutföra det, i fall du måste backa för att rätta ett fel. Också, mäta och notera storlekar av delar som liknar och skulle vara lätt att förväxla med delar från andra motorer. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95606.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.