De bästa inställningar för ett High Performance Small Block Ford

Historien om Windsor motorn är en 40-årig historia av Ford självt. Medan det infördes i 221-kubik-tums form i 1962, var det inte förrän 289 dök upp i 1963 att de små-blocket slog stora. Det kan ha något att göra med införandet av den slutgiltiga ponycar nästa år, och ökningen av den enorma Boss version några år senare. För de närmaste 30 åren, fortsatte de små-blocket att utvecklas till en av de mest potenta och älskade V-8 kraftverk någonsin producerats: Testament det faktum att mer än ett årtionde efter det banade väg för en långt mer sofistikerad motor förblir Windsor en favorit bland hot-rodders i alla åldrar. Windsor Basics

att hitta rätt inställning till ditt bygga, hjälper det att ha en grundläggande förståelse för Windsor motor - särskilt 302 s - styrkor och begränsningar. Först, är den övre gränsen för effekt på en produktion motorblocket ca 500 hästkrafter, ett fåtal modiga själar har drivit det till 600, men antagligen inte länge innan blocket delas i två längs den tunna metallen ovanför kamaxeln. Förbi det, behöver du en eftermarknad block; en bra järn blocket som $ 2100 Dart Iron Eagle kommer att hålla så mycket effekt som du kan kasta på det, och ta uppåt av 468 cubic inches av förskjutning. Du behöver inte nödvändigtvis gå så långt, men. Den 302 har varit en populär motor sedan dag ett delvis därför att dess extremt over-square 4,0-tums borrning och 3,0-tums slaglängd gjorde detta V-8 en perfekt kandidat för höga varvtal hästkrafter produktion. Men 302 är en mycket balanserad motor i form av kraftproduktion, som dess borrning avstånd, port och ventil platser och konfigurationer hjälpt till att bevara låga rpm vridmoment samt.
380 förgasare Hästkrafter

Ford MAF-sensor insprutningssystem är legendarisk för sin inställning flexibilitet, men det är inte den billigaste vägen ute om du är ute efter att bygga mer än 325 till 350 hästkrafter som de stock injektionsmissbrukare kan hantera . Om du letar efter stora, billig kraft, sedan börja med ett lager block med antingen falska eller hypereutektisk 9-till-1 kolvar och H-beam vevstakar. Till detta lägger en uppsättning av AFR: s 50-state-rättsliga, 165-cc huvuden insugningsport med 1,9-tums intag och 1,6-tums avgasventiler. Dessa huvuden är låssprinten till detta samtal, vida överlägsen även stora lager huvuden som de GT40s, AFR huvuden är värda mycket nästan 100 hästkrafter själva. Toppad med en anständig dual-planet intag, Tri-Y headers med 1-5/8 tums primärvalen, 1,6-till-1 rockers rulle och en 625-cfm carb, kan denna kombination gör och lätt 380 hästkrafter och 368 foot-pounds av vridmoment - med en trevlig, tam Ford Racing E303 cam. Denna inställning aktiverar verkligen på 302 inneboende styrkor och enkel power potential.
Stroker Ström

Varje motor som finns i många olika konfigurationer från fabriken är prime stroker material, och Windsor är inget undantag. De 302-till-347 och 351-till-408 stroker motor metoder har funnits en tid nu, och marknaden är full av byggsatser för att få dig dit. De mest populära metoder ett 0.030-overbore och en vevaxel med 0,50-tums fler stroke, men inte anta att de alla kommer att arbeta. Smeka denna motor utan att använda kolvar med utflyttade stift kommer att ge dig en stav-till-slag-förhållande som är större än 1,6-till-1, vilket ger överskott Sidoladdad på kolven. Det kommer att kosta dig hästkrafter och slitage av motorn snabbare. Förutom kolvar med upphöjda pinnar och teflonbelagda sidokjolar, ska du ha en sats med intern balansering, ett stål vevaxel och den bästa vevaxeln spjället du har råd. The Windsor motorn utvecklar problem med vibrationer och vridande vevaxel vridning efter strök, så spendera pengarna där det räknas om du tänker för fler kuber.
Nitrous

lager-blocket Windsor motorn kommer att ta ca 150-hästkrafter "torra" shot värde av lustgas förutsatt att du har bränslesystemet för att hantera det, eller 200 hästkrafter om du använder en "våt" shot och en "mjuk hit" lustgas controller . Förutsatt att du redan har 250 hästkrafter på veven, som gör att du ganska nära hästkrafter gränsen av fabriken roterande enheten, så på denna punkt, kommer du att i första hand fokusera på att hålla motorn drivs när du träffar juice. Om du kör bränsleinsprutning och en torr skott, du kommer att behöva minst en 255 liters-per-timme bränslepump, 1/2-tums skenor bränsle och linjer och 30 pund per timme injektorer, 24 lb-hr injektorer bör räcka om du använder en våt skott som introducerar bränslet med det. Förutsatt att du använder en flaska värmare för att hålla trycket stabilt, kan du ta en extra 30 till 50 säker och enkel hästkrafter genom att köra ett system för propan injektion med din våta lustgas system istället för att injicera flytande bränsle från tanken.

Going Big

Dessa är alla trevliga inställningar om du letar efter för att utvinna maximal effekt utan att dela ditt lager block två. Som är en turbo eller suprcharger setup: räkna med att driva omkring 8 psi för en kompressor eller 6 psi för en intercooler singel-turbo systemet till netto 450 hästkrafter, och kasta varje dollar du har smidda kolvar, ett stål roterande enheten och krom-moly huvud och huvudsakliga dubbar. Vid denna punkt, är du verkligen på gränsen av beståndet räddning, och du måste spendera pengar på ett nytt block om du vill gå vidare. BES Racings gynnade recept börjar med en Dart kvarter, och använder ett Callies stroker vev, Ross anpassade kolvar och GRP stavar aluminium för att göra en 434-kubik-tums odjuret. En uppsättning CNC-maskinbearbetade Victor huvuden, Jesel remdrift och lustgas-grind rullen kamaxel gör detta till en ras-ready nitrous montering med förmåga att producera en enkel 1000-plus hästkrafter. Suppleant Scat H-balk stavar, en fläkt kam och ett par T76 turbos, och du kan titta på uppåt av 2.000 hästkrafter på 110-oktanig race gas eller E85 etanol.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96915.html

Previous:
Next: No

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.