Hur man installerar Manifold Edelbrock Performer i AMC 360

Den Edelbrock Performer grenröret är en aluminium låga, dual-planet insugningsrör utformats för att förbättra låg-till mellanregistret power band från off-tomgång till omkring 5.500 RPM . Det är väl lämpad för personbilar, lastbilar, 4x4, bogsera fordon och husvagnar. Den Performer skulle vara ett bra val för AMC 360 V-8 motor med ett lager eller moment-typ kamaxel. Det har fästhål för beståndet AMC fyra fat eller en eftermarknad typ av fyra-FAT förgasare. Det är också lagligt i alla 50 stater för utsläpp ändamål. Saker du behöver
dräneringskärlet
platt skruvmejsel
Ratchet och Hylsnyckelsats
spackel
trasor Shop
Insugsrör packningssats
RTV silikon packning sealer (om inte i packningssats) katalog Momentnyckel
Termostatpackning
Förgasare packning
Visa fler instruktioner
1

Placera ett uppsamlingskärl under den nedre kylarslangen. Lossa slangklämman på nedre kylarslangen där den fäster kylaren med en Phillips skruvmejsel. Vrid och dra i nedre kylarslangen för att ta bort den från kylaren. Låt kylvätskan rinna ut i avloppet pan.
2

Ta bort luftrenaren. Lossa gasreglaget kopplingen från förgasaren. Unbolt fästet tändspolen och flytta spolen åt sidan. Wrap varje tändkabeln med maskeringstejp och numrera dem, notera där var och en går på motorn, ta sedan bort tändkablarna från tändstiften och flytta dem ur vägen.
3 < p> Lossa slangklämmorna på övre kylarslangen vid termostathuset, värmaren bypass slangen bredvid den och värmaren slangen på baksidan av insugningsröret. Ta bort slangarna från sina beslag. Ta bort eventuella andra tillbehör som kan skruvas fast i insugningsröret.
4

Unbolt och ta bort förgasaren.
5

Ta bort de 12 bultarna som håller grenröret på cylindern huvuden. Det finns sex på varje sida. Lyft av grenröret. Ta bort de två sidopackningar och gummitätningar slutet på framsidan och baksidan av motorblocket. Rengör ytorna på motorblocket genom att ta bort eventuellt kvarvarande packningsmaterial med en spackel och sedan torka bort det med en trasa.
6

Applicera ett tunt lager av RTV packning sealer på varje sida av gummi ändtätningarna och placera dem på motorblocket. Placera de två sidopackningar på topplocken och applicera en liten sträng av RTV vid fyra punkter där sidopackningar uppfyller ändförseglingarna.
7

Sänk Performer fördelare på motorn, försiktigt så att inte att flytta packningarna. Montera bultarna med Ratchet och uttag tills de precis börjar bli tight
8

Vridmoment bultar insugningsröret med en momentnyckel på följande sätt:. På passagerarsidan framifrån och bakåt, " 5-1-9-11-3-7. " På förarsidan, "6-4-12-10-2-8." Ställ in momentnyckeln på 20 ft-lbs. Sakta dra åt bultarna i ordning 1 till 12 tills momentnyckeln "klick". Stopp. Ställ in momentnyckeln till 30 ft-lbs. och upprepa sekvensen. Slutligen ställer momentnyckel till 40 ft-lbs. Detta är det sista momentet.
9

Transfer termostaten och bostäder på grenröret. Använd en ny packning. Montera övre värmeelementet, bypass och värmare slangar. Dra åt slangklämmorna. Montera förgasaren. Använd en ny packning. Haka upp gaspedalen länkning. Montera spolen fästet. Installera eventuella andra tillbehör som du tog bort. Byt tändkablarna på tändstiften. Montera luftrenaren. Fyll motorn med kylvätska. Du kan återanvända den gamla kylvätskan om den är fortfarande ren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84518.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.