Hur att kringgå katalysatorer på en Sierra Truck

Katalysatorn var ursprungligen avsedd att hjälpa till att städa upp avgaser utvisas från motorn. Men de är också begränsande, och kan sänka hästkrafter siffror. Om du bygger en racerbil är en av de första stegen du kan ta ersätter katalysatorer med raka rör, vilket kan öka din hästkrafter. Naturligtvis är det inte lagligt i de flesta stater, så om du inte ska bygga en bil som är endast för spåret, kolla med din lokala DMV för lagarna i ditt tillstånd. Om din områdets lagligheten tillåter, kan du följa en steg-för-steg-process för att kringgå katalysatorn på en 2004 Sierra lastbil, vilket inte är en ytterst svår process. Saker du behöver
Sawzall eller annan Tigersåg
MIG svetsare
Svetshjälm
Exhaust slang
Chop såg
Måttband
permanentmärkare handskar
Svetsning
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Jack bilen i luften och placera pallbockar under ramen. Du behöver tillräckligt med utrymme att manövrera under fordonet med den stora sågen. Se till att bilen står säkert på pallbockar innan du kryper under bilen.
2

Lokalisera de katalysatorer. Beroende på vilken stat fordonet såldes, det finns minst tre katalysatorer. Du kan identifiera dem lätt. De är placerade på avgassidan, och är minst 6 inches i diameter och är gjorda med en annan färg stål.
3

Använd Sawzall för att klippa de katalysatorer från avgaserna en åt gången. Se till snittet är så rak som möjligt, eftersom det kommer att göra svetsprocessen enklare. Dessutom skär endast på raksträckor av slangar, annars får du en svår tid att montera slangen.
4

Ta avgas röret och mäta den med måttbandet så att det är samma längd som den avlägsnade omvandlaren. Du vill också dubbelkolla diametern på katalysatorn och se till att slangen du använder för att ersätta det är samma diameter. Annars har du problem stämmer det. Skär den med kapsåg.
5

Håll den nya slangen där katalysatorn var på avgassidan. Se till att det finns små eller inga luckor runt lederna där den nya slangen ansluter till gamla avgaser. Trim om nödvändigt.
6

häftsvets slangen på plats med MIG-svetsare. En häftsvets är en liten svets som är stark nog att hålla stålet på plats, men inte så stark att den inte kan tas bort lätt.
7

Kontrollera att slangen passar bra, sedan svetsa i stället stabilt. Kontrollera att det är svetsat upp hela vägen runt slangen, annars kommer du att ha ett avgassystem läckage.
8

Upprepa processen för andra katalysatorer. När du är klar, kör motorn för att se till att du inte har några avgaser läcker. Om du hittar en, svetsa hålet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94985.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.