Hur man installerar en BOV på min Subaru WRX STI

En blow-off ventil (BIV) är en anordning som ventiler turbo boost - extra luftflöde - till atmosfären mellan skiften då en turboladdad motor är i boost-läge, vilket innebär att det genererar positivt luftflöde. Utan en BPV eller BOV, kommer det att finnas turbulens problem när spjällhuset öppnas och stängs. Det uppsving som genereras av turboaggregatet måste gå någonstans, och en BPV återcirkuleras luften, medan en BOV ventiler den till atmosfären. Sedan Subaru WRX STI är utrustad med en överströmningsventil från fabriken, är installation av en BOV en enkel process för att ta bort BPV och ersätta den med BOV. Saker du behöver
Blow-off ventil kit
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Visa fler instruktioner
1

Park ditt STI och kontrollera att motorn är kall. I centrum toppen av motorn ser du intercooler, en stor metall värmeväxlare som ser ut som en radiator. Ansluten rätt av intercooler på en plastslang är fabriksinställt bypass ventilen (BPV) ansluten till två slangar (en stor, en liten) via metallklämmor.
2

bort de fabriksmonterade bultarna som håller BOV till dessa slangar med en 12mm hylsa, ta sedan bort BPV. Använd kontakten ingår i din BOV kit för att blockera den större av de två slangarna. Den större slangen var recirkulation slang som dirigerar luft från fabriken BPV tillbaka in i insugningsröret.
3

Installera BOV till fabriken plats, återanvända fabriken packningen från fabriken BPV. Anslut den lilla fabriken slangen till BOV med hårdvaran medföljer BOV.
4

Kontrollera regelbundet skruvarna runt BOV att se till att alla anslutningar är täta mellan intercoolern och BOV.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87152.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.