Hur man gör en egen låda Bilstereo

Det enklaste bilstereo box är en sluten låda byggd kring subwoofern. Det bästa materialet att använda för boxen är antingen hög densitet spånskivor eller medelhög densitet fiberskiva. Lägga till en port, vanligen en bit PVC-rör, för att förstärka den främre ljudvågen med rörelsen av den bakre vågen. Detta är känt som en basreflexlåda systemet och kräver mindre förstärkareffekt med högre bas i jämförelse med sluten låda typer utan portar (Referens 1). Saker du behöver
High-density spånskivor eller medelhög densitet fiberskivor
Wood såg
Lim
Skruvar
Subwoofers Flighter Port (anpassad eller PVC-rör) katalog Matta
Spray lim
Visa fler instruktioner
1

ställa in din subwoofers i bagageutrymmet per dina ljudinställningar. Mät din bål och avståndet mellan väggarna i ditt bålen och i ansiktet på subwoofers. Använd dessa mått som riktlinjer för dimensionering ljud-boxar. Använda en tabell såg, skär spånskivor enligt dina mått. Borra hålen för ansikten subwoofers och för din port (om någon). Gör separata kammare för subwoofers genom att skära en del av spånskivor för att passa som en avdelare i mitten av ljudet rutan. Detta fungerar också som ett stag, vilket gör hela rutan stadigare.
2

Applicera lim på kanterna av lådan. Förborra hål för skruvar skruva sedan rutan lederna tillsammans. Låt limmet torka i 24 timmar och sedan fylla lådan med en fyllning eller isolering såsom polyfill.
3

Borra små hål på framsidan av lådan närmast där förstärkaren kommer att sitta. Dessa hål bör vara tillräckligt breda för att köra dina trådar från subwoofers till förstärkaren
4

Säkerställ att hålen skär för dina portar -. Oavsett om det är en port prefabricerade av tillverkaren för din särskild box /subwoofer set eller en enkel PVC-rör - är helt rund och en perfekt passform runt hamnen för att minimera skrammel och uppmuntra en bra tätning. Förstärk denna tätning med lim appliceras på insidan och utsidan.
5

Klipp ut en bit av mattan tillräckligt stor för att täcka lådan och tillämpa spraylim till både mattan och lådan. Vänta en minut eller två och sedan vira mattan runt rutan, skärande kanter som krävs. För en bra avslutning, sträcka mattan samtidigt hålla den till lådan. Detta hjälper till att minimera luftfickor mellan mattan och lådan.
6

Montera subwoofers i hålen du skär dem. Förborra hål för skruvarna och skruva ner dem ordentligt. Kör trådarna till din förstärkare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86129.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.