Hur hittar man rätt Torque Converter

momentomvandlare är betygsatt av "stall speed", hastigheten når motorn innan energin överförs genom momentomvandlaren till transmissionen. Varje momentomvandlare tillverkaren värderar sina omvandlare med stall speed. Men dessa är endast att betrakta som riktvärden. Många faktorer kan påverka en omvandlare stall speed, inklusive bilens vikt, syfte och motor och drivlina specifikationer. När rätt information samlas in, ge det till momentomvandlaren tillverkaren, kan vem rekommendera rätt omvandlare för din ansökan. Instruktioner
1

Bestäm bilens vikt. Momentomvandlaren stall hastighet beror på vikten av fordonet. A-omvandlare som stannar vid 2500 rpm kan stanna vid nästan 4.000 rpm i en tyngre bil. Därför är vikt en kritisk faktor vid valet av ett stall hastighet. Om fordonet inte har genomgått omfattande förändringar, se bilens instruktionsbok för att hitta den vikten. Om fordonets vikt är okänd, många bilreparationer butiker har skalor för en nominell avgift.
2

besked om bilen kommer att användas främst för gatan eller dra remsan. Detta är viktigt, eftersom ett fordon som drivs på gatan med en momentomvandlare avsedd för racing kommer att resultera i en dramatisk minskning i bränsle körsträcka och kommer så småningom att förstöra sändningen.
3

Record specifikationerna av motorn, inklusive borrningen, stroke, typen av topplock, kamaxeln s lyft-och varaktighet, om bränslet avgivningssystemet består av en förgasare eller bränsleinsprutning, och röret storleken på avgassystem rubriker, om sådan finns. Om motorn är slut, se motorns specifikationer manual. Om motorn är utrustad med eftermarknaden delar, kontakta tillverkaren eller hänvisa till tillverkarens litteratur.
4

Not om sändningen är automatisk eller manuell och spela utväxling av differentialväxlar. Den differentiella s utväxling kan vanligtvis fastställas genom bilens instruktionsbok. Om inte, kontakta fordonets tillverkare.
5

Kontakta tillverkaren av momentomvandlaren och förse honom med ovanstående information. Tillverkaren kan sedan rekommendera rätt utrustning för din ansökan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83351.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.