Hur man byter Struts på en Mitsubishi

Du behöver inte vara en Tech School examen att ersätta stagen på en Mitsubishi, men en liten bit av mekanisk kunnande är användbart. De flesta Mitsubishi bilar använder samma grundläggande MacPherson arrangemang, staget själv fungerar som en kombination fjäder /stötdämpare /övre länkarm. Främre och bakre borttagning och installation är väldigt lika, oavsett år och modell. Vad som följer gäller särskilt för Lancer Evolution VIII, men du kan tillämpa grunderna för de flesta fordon i Mitsubishi lineupen, inklusive Eclipse, Outlander och Pajero. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
Ordet jack
Jack står
stoppklossar
Hylsnyckel och breaker bar
Metric Hylsnyckelsats
Metric skiftnyckel set
Anti -gripa smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

sparka en uppsättning stoppklossar bakom bakhjulen om du arbetar på framsidan, eller framför framhjulen om du "jobbar på baksidan. Skjut en domkraft under hörnet av bilen som du arbetar med och sakta höja det förrän hissen pad vilar på kroppens jack poäng. Lyft bilen tills hjulet dinglar omkring en tum från marken, och sätt en pallbock. Avlägsna hjulet och ställ den på marken som en sittplats.
2

Skjut domkraften under den undre länkarm och lyfta upp det tills det tar bara lite av vikten på armen. Ta bort de två 19-mm bultar som fäster underdelen av staget till toppen av styrspindelanordningen. Du måste ta tag i muttern med en skiftnyckel och ta bort bulten med ett uttag, kan du peka på bultarna ur hålen med en skruvmejsel och hammare
3

bort 12. -mm muttern som håller bromsledningen till fjäderben kroppen och dra bromsledningen gratis. På samma sätt, ta bort hjulet hastighet fästet sensor linje. Sänk domkraften att släppa suspension gratis. Öppna huven och leta reda på tre 14-mm muttrarna som håller fast den övre delen av fjäderben till chassit och ta bort dem. Om du tar bort de bakre stöttorna, måste du pop bålen och lyfta vår trim bitar täcker strut torn. När du tar bort muttrarna, tryck ned bromsen eller knacka på reglarna med en hammare för att bryta fjäderben gratis.
4

Installera den nya fjäderben i omvänd ordningsföljd. För de främre fjäderben, installera 19-mm knoge bultar och vridmoment dem till 123 foot-pounds och installera övre 14-mm bultar fingrarna. Installera bromsen och hastigheten parentes sensor och dra dem till 20 foot-pounds. Sätt tillbaka hjulet och sedan sänka fordonet till marken. När bilen står på marken, kan du dra åt 14-mm övre muttrarna till 32 foot-pounds och centrum axelmuttern (om tillämpligt) till 45 foot-pounds. Smörj området kring stöttan muttern och installera dammskyddet. Vridmoment för den bakre är 65 foot-pounds för knoge /fjäderben bultar och de undre kontroll bultar arm och 33 foot-pounds för de bästa 14-mm bultar.
5

bogsera bilen till en inriktning butik och har butiken utför en fyra-hjulinställning. Detta är vanligtvis bara nödvändigt om du har installerat kortare stöttor /sänkningssats, men det är en bra idé efter varje strut ersättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86130.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.