Hur man bygger en egen GSR Turbo Kit

Det är ingen hemlighet att turboladdning är det ultimata sättet att öka en motors hästkrafter. Även billiga, låg-boost kit kan lägga 60 eller mer hästkrafter till din Integra GSR när korrekt inställt. Som Integra har varit ett populärt program i "tuner bilen" kultur i över ett decennium, det finns många alternativ om du letar efter att turbocharge, inklusive fullständiga satser från olika eftermarknaden tillverkare. Men kanske om du vill turboladdning din GSR på en budget, bygga din egen turbo kit vara vägen att gå. Saker du behöver
Turbo
Intake
oljeledningar
kylmedelsledningarna
Intercooler w /rörsystem
Blow-off ventil
grenrör
Wastegate
Downpipe
Engine ledningssystem
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vilken turbo du vill använda för din konfiguration. Ett populärt val för Integra GSR är 14b turbo används i första generationen Mitsubishi Eclipse och Eagle Talon fordon. Den 14b är en av de billigaste och mest använda turbos. Andra populära val är T-25 turbo som finns i den andra generationen Eclipse och Talon, samt olika Nissan turbos, såsom T3 som följde lager på Nissan Z31 300ZX. Sök lokalt forum bil entusiast samt offentliga annonser, t.ex. finns på Honda-Tech.com och Hondaswap.com, att hitta en av dessa turboladdare.
2

Samla stödjande delar till din turbo. För intag, det finns många "universella" luftfilter som kan användas - enkelt mäta din turbo intag och hitta ett filter med samma diameter. De flesta lager turbos görs med interna Wastegates, men dessa tas ibland bort, som kräver användning av en eftermarknad extern wastegate. Om du inte vill köpa en extern, försäkra din turbo har sin interna wastegate intakt. För olja /kylmedel linjer, olika gummi slangar och T-stycken kommer att krävas. Dessa kan köpas på de flesta lokala bildelar återförsäljare och anpassade monteras på inställningarna - se Honda entusiasten webbplatser för användare routing diagram
3

Köp en intercooler och rördragning kit.. Luft debiteras av turboladdare väsentligen upphettas, alltså en intercooler system behövs för att kyla luften innan den kommer in i motorn. Begagnade enheter från beståndet turbo tillämpningar som anges i steg 1 kan ofta hittas i entusiast platsannonser, men kommer dessa kräver anpassade rörsystem. Eftersom priset på tillverka egna pipor är ofta dyrare än att köpa eftermarknaden kit, är det bäst att hitta en intercooler som omfattar rörledningar skräddarsydd för Integra, såsom ett begagnat anpassad kit eller de som görs av många eftermarknaden företag. En blow-off ventil fäster intercooler rören precis innan insugningsröret och släpper ut överskottet turboladdade luften när gaspedalen lyfts. Lager enheter från Mitsubishi och Nissan tillämpningar som anges i steg 1 kan monteras, och olika universella eftermarknaden enheter finns också.
4

Pussla ihop din satsens avgassystemet. En turbo avgasgrenröret behövs för att fästa turbon till motorn. Dessa kan vara anpassade svarvade ur beståndet grenrör många turbobilar, såsom de som anges i steg 1. Alternativt finns det många eftermarknaden alternativ som kommer att skruva dit direkt. Många grenrör kan acceptera ett brett utbud av turbokompressorer, och dessutom lätt kan tillverkas genom en anpassad avgaser butik på bultar till vilken turbo du väljer. Röret som ansluter grenröret till resten av avgaserna är ett stuprör. Dessa kan billigt tillverkas på ett avgassystem butik också, eller alternativt köpt eftermarknaden från de flesta av samma tillverkare som producerar avgasgrenrör. Det finns olika diametrar tillgängliga för olika tillämpningar. För en grundläggande specialbyggd turbo installationen på GSR är en 3-tums diameter ett bra val.
5

Tune din nya turboladdade motorn via ett motorstyrsystem. Detta är av största vikt, både maximera hästkrafter och skapa en välfungerande, pålitliga setup. Det finns allt fler open source alternativ för tuning motorer, såsom PGMFI. Alternativt finns det många eftermarknaden företag som producerar piggyback och stand-alone ECU system. Vilket alternativ du väljer, är det bäst att ha ECU modifieringar professionellt installeras och trimmad av en prestation butik, eftersom detta kräver omfattande kunskap om tuning och motorns parametrar, samt elektronik. En dyno tune är att föredra, eftersom den tillåter alla motorns parametrar som skall övervakas och förbättras, vilket ger mest effekt från din GSR, samtidigt låter det gå mer tillförlitligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85817.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.