Hur man gör Hästkrafter med Turbos

Du har en motor, har du turbos och du har yenen för hastighet - allt som saknas är några delar, en tid och en mycket noggrann inställning. Turboladdare och kompressorer både arbete genom att komprimera luft, men turbon (i teorin) gör nästan obegränsad makt. Turboladdaren tvingar luften genom motorn, luft kombineras med bränsle för att bilda expanderande gaser, vilket motiverar turbon att komprimera mer luft. Som Arkimedes skulle ha sagt, "Ge mig en tillräckligt stor turbo och en motor som att skruva, och jag skall flytta världen." Instruktioner
1

Veva upp uppsving. De bästa turbo-tuners förstår att förbränningsmotorn i sig är faktiskt underordnad till turboaggregatet. Om man skulle ta bort förbränningsmotorn från turbon och ersätta det med ett fat av stål, skulle turbo fortsätter att fungera som en jetmotor. Som sådan, är det snabbaste sättet att göra makten med en turbo för att snabba upp det med antingen en manuell eller elektronisk boost controller ventil. Dessa ventiler trick turbo wastegate i vistas öppet längre, vilket gör att kompressorn att nå högre varvtal till ett omedelbart och minst 10 procent effektökning. Installera ett nytt avgassystem från turbon hela vägen till ändrör tillåter turbon att snurra fortare att göra mer boost vid lägre varvtal.
2

Installera en intercooler. Värme är ett mått på hur snabbt ett ämnes molekyler rör, komprimera ämnet och dess molekyler måste gå snabbare i ett mindre utrymme för att bibehålla samma energinivå. En intercooler är en radiator som sitter i kanalen mellan turbon och motorn för att kyla tryckluft, så att du kan komprimera det ytterligare utan risk för överhettning av luft /bränsleblandningen till punkten för självantändning. De flesta entusiaster föredrar den mer effektiva luft-till-luft laddluftkylare, men luft-till-vatten-laddluftkylare (intercoolers omgivna av en vattenmantel) är vanligtvis mindre och erbjuda fler förpackningar alternativ.
3

Installera en större, variabel-vane turbo. Mest turboladdare kommer bara snurra till omkring 100.000 till 140.000 rpm, något mer än så och turbon antingen exploderar eller slutar att pumpa luft. En större turbo kommer att pumpa mer luft, men kommer att kräva mer avgashastighet och tryck för att få upp farten. Variabel-lamellvakuumpumpar turboladdare använder avgaser propellerblad som justerar i tonhöjd att öka öka respons vid låg hastighet och vid höga varvtal för en absolut ökning turbo rpm. En variabel-vane turbo kommer helt enkelt bult i stället för en standard turbo, och kräver en styrbox som liknar en elektronisk överladdreglerenheten att variera vane tonhöjd.
4

Återuppbygg motorn för att öka hållfastheten en öka den interna luftflöde. Detta omfattar normalt installera en starkare vevaxel, stål vevstakar och smidda kolvar aluminium för att hantera laddtryck. Skicka dina topplock till en erfaren chef porter att ha intag /avgas portar omformas för ökat flöde, och ominstallera huvuden med krom-moly dubbar istället för skruvar för att innehålla laddtrycket.
5 < p> Installera ett högre flödande insugningsröret, ett nytt bränslesystem med högre strömmande bränsleinsprutning och ett fristående, eftermarknad bränsle dator. Den nya intag kommer att minska restriktionerna i intaget systemet och större spridare ger din motor med allt det bränsle den behöver. Du behöver en eftermarknad dator för att styra spridarna. Kontrollera avsnittet Resurser nedan och du hittar en praktisk injektor-storlek kalkylator som hjälper dig att välja rätt injektor flöde för din ansökan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85816.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.