Hur till Stopp Dual Exhaust Resonance

En dubbel avgassystemet är en knepig sak när det gäller att minska resonans (aka drönare), främst eftersom varje rör hanterar en rad intermittenta frekvens förändringar som, i ett enda rör kan smälta samman och tar ut varandra. Bortsett från att hantera denna fråga, minskar med dubbla avgasrör drone är som att minska Drönare från någon annan typ av avgassystem, du behöver för att både minska de ljudvågor som orsakar rören att vibrera och att ändra den frekvens med vilken de vibrerar. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
grundläggande handverktyg
Welder och förnödenheter svetsning
Grinder
Tigersåg
X-pipe kit för din bil
Två 24-tums "Cherry Bomb" halsdukar
Header wrap
Avgassystem klämmor
Stora slangklämmor
Visa fler instruktioner
1

Installera en X-pipe. En X-pipe är en typ av avgassystem crossover som består av ett par 45 eller 30-graders böjda sektioner slangar svetsade back-to-back. Avgassystem pulser som kommer från motorns cylinder banker flöde in i X-pipe, uppfyller pulserna från den andra banken och blanda ihop till en sömlös anteckning som du kan styra med hjälp av ett par resonatorer. Följ dina kit för att installera X-pipe, eftersom förfarandena varierar beroende på applikation.
2

Slip ett par cherry-bomb-stil halsdukar över X-pipe: s utgångar och svetsa dem på plats. Cherry bomber - aka glasspacks - finns i huvudsak glasfiber-packade expansionskammare som fångar och skingra drone-inducerande ljudenergi. Medan ofta som halsdukar i sin egen rätt, glasspacks installerade längre upp i avgassystemet kommer att fungera som resonatorer. Du kan svetsa resonatorer till X-pipe, men du kanske vill ta bort hela enheten och ta den till ett avgassystem butik för att säkerställa en läckfri svets.
3

Installera X-pipe och resonatorarrangemang tillbaka till din bil, och trimma rören så att de passar in i de Glasspack utgångar. Rulla din header wrap och linda den två varv runt Glasspack utgångar,. Installera ett avgassystem klämma och dra åt för att fästa huvudet wrap till resonatorn och resonatorn till röret
4

Fortsätt linda huvudet wrap runt avgasröret hela vägen från resonatorn tips till ljuddämparna. Överlappa varje skikt av header wrap med cirka 1/4-tums, och installera en slangklämma varannan meter eller så för att hålla wrap spänd när du arbetar den. När du når ljuddämparen fläns du kan klippa wrap, fäst med ett avgassystem klämma och ta bort slangklämmorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96577.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.