Gör det själv Diesel Propan Injection

Flytande Propan Gas (LPG) är både en primär och kompletterande bränsle i dieselmotorer nästan sedan starten för ett sekel sedan av goda skäl. Även gasol har mindre energipotential volym, släpper den sin energi på ett något annorlunda sätt än diesel, vilket gör det till ett billigt och bekvämt sätt att öka hästkrafter och bränsleekonomi vid hjälp av en strömbrytare. Planen

förstå några grunderna innan införande propan i din motor. Det första är propån ett bränsle (ej en oxidator som dikväveoxid) och kommer att explodera förr i förbränningskammaren än diesel kommer. Blandning stora mängder av propan med dieselbränsle kommer att orsaka din motor att arbeta mot sig själv och spränga.

Andra är propan främsta fördelen att det snabbt kyler den inkommande luften och fungerar som en slags kemisk intercooler. Var försiktig med hur mycket du injicerar, cirka 70 hästkrafter du når en punkt om avtagande avkastning och risk blåser motorn Addera Vad du behöver
p Det. verkligen spelar ingen roll om du arbetar på en Powerstroke, Cummins eller Duramax diesel, installationen kommer att vara nästan identisk för varje motor. En propan injektion set-up kommer inte vara främmande territorium för någon bekant med hem propan set-ups, som du hittar samma grundläggande delarna på någon gasolspis eller varmvattenberedare. Du behöver en propan tank, slang, regulator och manometer (som alla finns på din lokala RV butik, svetsning leverans butik eller franchise järnaffär). Använd ett 12-volts normalt stängd magnetventil (tillgänglig online) och ledningar och en strömbrytare för att utlösa systemet. Hela projektet ska du tillbaka mindre än $ 150, inte inklusive kostnaden för propan.
Installation

Det första du behöver för att montera är propan tanken, då (i den ordningen) manometer, tryckregulator och magnetventil. Kör en linje från magnetventilen till luftfilterboxens, anslut din on /off switch till ventilen och du är nästan klar.

Även om denna grundläggande inställning kommer verkligen införa propan i din motor, är du långt ifrån färdig. Du kanske allvarligt överväga att montera ett servo till din tryckregulator, som ska anslutas till en cab-monterad dimmer-stil switch. Detta kommer att ge dig några välbehövliga realtid kontroll över mängden av propan som injiceras, en inställning avgörande för att förhindra motorn förstörs samtidigt införa nog att göra makten.
Tuning och utlösa

Utlös inte propan injektion om din motor går på tomgång, bromsar eller turbon producerar mindre än 5 psi boost. Med andra ord, dra i spaken bara när motorn är under belastning och öka. När du ställer mängden insprutat propan, börja med ventilen öppnar bara och fortsätter att öka mängden tryck tills du börjar höra pinga, sedan tillbaka det genom ca 5 psi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83750.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.