1979 Ford 2.3 Performance Tips

Fords 2,3-liters "Pinto" motor (officiellt känd som T88) var en av de första riktiga underverk fyrcylindrig ingenjörskonst. Även ganska avancerade i slutet av 1960-talet standarder, var 2,3-liters inte revolutionerande på något enda sätt. Overhead-cam fyra cylindrar hade funnits en tid, men den 2,3-liters starka motorblocket, anständigt flödande topplock, tillförlitlig prestanda och fullt modern design gjorde det älskling racers och kungen av USA-tillverkade fyra cylindrar i årtionden framöver. Uppdatering innan du uppgraderar

1979 topplocket har inget specifikt fel med det, men senare-modell med dubbla plug topplock är i sig mer effektiva och kapabla. Även Ford ursprungligen utformat dessa huvuden för användning med bränsleinsprutning, kan du anpassa dem för användning med en förgasare. Ett lager med dubbla plug topplock i sig kommer bara att öka hästkrafter med cirka 10 procent, men kommer att fungera som en utmärkt grund för framtida uppgraderingar. Om du vill ha bästa möjliga stock huvudet, skaffa en från en 1998 till 2001 2,5-liters Ford Ranger. Addera Port chefen

Insugspackning-matchning är ett bra idé för något huvud, är en blandning skålen området bakom ventilen huvudet i härdat ventilsätet. Men var försiktig när du tar bort en betydande mängd material från kortsidan sväng där hamnen böjer ner mot ventilen. Ta bort för mycket material från kortsidan sväng på detta huvud kan döda låg hastighet flöde. Den 2,3-liters huvudet kommer att acceptera 1.89-tums intag och 1,59-tums avgasventiler, men du måste ha härdade ventilsäten installerat och skär med en tre-vinkel ventil jobb att använda dem. Håll ventilen stock intaget om du planerar att använda en turbo, men byt avgasventilen med en 1,59-tums enhet.
Installerar en turbo

sugmotor 2,3-liters är bra för 230-250 hästkrafter som mest - och bara om man byter varje enskild komponent i motorn. För att verkligen dra nytta av den 2,3-liters 's potential, gör vad Ford gjorde och installera en turbo. En T3 turbo kombinerat med en portad topp, smidda kolvar, smidda stänger och stål vevaxel kan netto du ca 400 hästkrafter när du använder en ganska mild kamaxel. Om pengar är inget objekt och du desperat behöver fyrsiffrigt hästkrafter, kan du nå 1.000-plus med en massiv turbo, smidda stålkomponenter, en enorm kamaxel, en 2,5-liters huvudet och förstärkningar blocket.

Go Big

I sig själv, kommer en 2,5-liters stroker vevaxel från en 1998 till 2001 2,5-liters Ford ökar inte strömmen av någon betydande mängd, men kombinera ökad förskjutning med en fri -flödande huvudet och du har fått en minst 10-procentig ökning av hästkrafter och vridmomentet över hela linjen. Om du vill öka förskjutningen (eller bara köpa en komplett LRG-425 låda motor från Ford), gör det endast i samband med en turbo. En 10 procentig ökning av makten blir ganska betydande när du får upp till 350-till-400-hästkrafter nivå, för att inte tala om 1000 hästkrafter som denna motor är kapabel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85818.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.