Exhaust Systems: OE Vs. Replacement

Tillverkare allmänhet gör ett acceptabelt jobb att utforma system för att avlägsna avgaser från en motor, behandla dessa gaser att rensa upp dem och utvisa dem ur avgasröret. Dock erbjuder fordonsindustrins eftermarknad ett brett utbud av ersättning alternativ för ökningar i hästkrafter, vridmoment, bränsleekonomi och ljud. Eftermarknad avgaser effektivitet beror på hur den är utformad och hur restriktiv beståndet systemet var. Dimensionering

tillverkare utformar typiskt avgassystem till en dollar siffra och enkel tillverkning. Tänk på detta: en 1,5-tums diameter röret har en yttre omkrets av 9,42 inches. En något större 2-tums röret mäter 12,56 inches runt, en skillnad på 25 procent. Det innebär avgas slang, kommer halsdukar, resonatorer och katalysatorer kosta 25 procent mer att tillverka. Det är ingen obetydlig summa när man betänker att även en liten omvandlare innehåller runt $ 200 i ädla metaller som palladium och rodium. Ett eftermarknaden avgassystem kan vara så stor diameter som ägaren har råd Addera Tillverkning
p Det finns två olika sätt att böja rör:. Traditionella "crimp böjning" och " dornböjning. " Crimp böjning är billigare och enklare, men gör att innerdiametern av bojen att crinkle upp och hämmar flödet. Dornböjning utnyttjar ett slags flexibelt mothåll (en kärna) inuti röret som förhindrar metall skrynkling. Dorn böjda rör kan flyta betydligt bättre än Crimp-böjt rör, speciellt om avgassystemet är ganska liten och innehåller en hel del kurvor.
Sound

Med få undantag, är fabriken avgassystem byggd för att vara så tyst som möjligt utan att begränsa flödet. Generellt sett är den mest högljudda del av ett avgassystem anmärkning det högfrekventa området, som vanligtvis anses vara irriterande och hårda. För att dämpa högfrekvent ljud, tillverkarna måste också eliminera motorns fler anteckningar tilltalande baryton. Eftermarknadssystem betona låga notering om en morrande tomgång och full gas anmärkning, i allmänhet på bekostnad av mer högfrekvent surr.
Material
avgassystem

Factory system oftast gjorda av mjukt stål rör, aluminiserat (kemiskt belagd) stålrör eller rostfritt stål för vissa tunga applikationer. Av de tre, rostfritt stål är den i särklass tyngsta, men det håller en krom-liknande glans när polerad. Eftermarknad avgaser kan göras av någon av dessa (liksom galvaniserat stål), men vissa avancerade systemen är sammansatta av ett lätt titan legering.
Alternativ

Många fabriken avgassystem komma med resonatorer, som är som små pre-halsdukar som hjälper till att göra det avgasljud djupare. En cherry-bomb-stil rakt igenom ljuddämparen installeras i en eftermarknad systemet kommer att åstadkomma i huvudsak samma uppgift. En fördel med att installera en eftermarknad avgassystem är att du kan välja att använda tjockare väggtjocklek, vilket minskar pipe vibration och (senare) att migrän inducerande "drone." Detta kan vara ett allvarligt problem för lätta titan system, särskilt när den används bakom typiskt buzzy fyra och sex cylindriga motorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84052.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.