Hur man gör en Turbo för en bil

Motorns prestanda är vad utvecklarna av turbo drivna bilar säger att de vill ha mest av uppgraderingen. Turning ett lager motor i ett race klar konkurrent tar tid och kunskap om förbränningsmotorer att göra dem köra hårdare än sina lager bröder. Den mest tillgängliga ingrediensen för mer hästkrafter börjar med luft. Införandet av mer luft in i inloppet dalar och förbränningsrum ger extra hästkrafter än en motor utan luftinsugssystem. En turboladdare använder avgaserna att snurra en kompressor fläkt som sprutar in trycksatt luft i motorn. Gör en turbo för en bil och få tillförlitliga hästkrafter från en motor som kommer att köra snabbare och hårdare än tidigare. Saker du behöver
TurboTurbo avgaser manifoldTurbo ner pipeJack & ställ (1 & 4) Sågar-AllDrill & bitsAN fittingWrenchRatchetRubber hoseHose clampsBoost gaugeWire cuttersWire nötter eller tejp
Visa fler instruktioner
1 < p> Koppla bort kablarna från batteriet. Hissa upp bilen tillräckligt högt från marken att det finns minst två meter från golv till avgasrör och att bilen är stöd runt med fyra pallbockar. Denna höjd bör ge dig enkel tillgång till underredet samt i motorrummet. Ta bort rutan fabriken luften och filtersystem som är ansluten till insugningsröret.
2

Placera en turbo fäste så att luften utlopp turbo kommer att vara inom räckhåll för motorns luftintag eller förgasare. Bifoga en turbo fäste i rätt läge och fäst på motorn eller fördelarstammen. Använd befintliga fästpunkter, eller anpassa ankare för att få fäste. Fästet skall kunna stödja turbo och dess vibrationer, så se till att, när den är monterad, är det turbo säker och sitter bra. Addera 3

Skär avgasrör på den sida där du installerar turbo avgasgrenrör. Klipp nog rörsystem så att när turbo framrör är installerad, är den avskurna ändan av gamla avgaserna så nära stupröret läge som möjligt. Ta avgas sidhuvudet eller grenrör. Blötlägg dubbar med WD-40 eller penetrerande olja för att hjälpa till att lossa dessa fästen. Ta bort sidhuvud eller grenröret och kasta. Rengör runt packningen sätet och ersätta en ny avgas packning innan du installerar turbo avgasgrenrör. Installera grenröret och säkra ordentligt. När jobbet är klart och bilen värms upp, dra åt dessa skruvar för bästa resultat.
4

Säkra turbo på fästet, och anslut avgasinloppet till avgasgrenröret rörsystemet. Turbo rörledningar remmar behöver bara dras åt jämnt för att skapa en säker förbindelse mellan stycken. Kör turbo stuprör ner brandväggen och koppla på den avskurna ändan av det befintliga avgassystemet. Använd en flexibel armbåge eller slang för att ansluta turbo luftutsläppet till insugningsröret eller förgasare. Dra åt alla connecter med en skruvmejsel, skiftnyckel, eller uttag för att skapa en läcka fri avgassystem gasutbyte.
5

Run spolning från botten av oljetråget upp till turbon. Borra och gänga oljetråget att få en passning för slang för att ansluta till. Förslut slangen med slangklämmor och anslut den nya oljeledningen till turbon. Montera en boost mätare på instrumentpanelen, och anslut slangen sändarenhet till motorrummet genom brandväggen. Kör ett "T" kran till en vakuumslang linje, och koppla mätaren till radion strömförsörjningen. Turbon kommer nu arbeta för att driva mer sval, tät luft i motorn via kompression hjulen inuti utrustningen. Den boost mätare kommer att tillåta dig att observera hur turbo fungerar för att förhindra inre motorskador som följd av den ökade användningen av hästkrafter och värme.
6

Testa driften av turbo efter installationen . Skapa körförhållanden att observera turbo reaktion och prestanda ökar denna uppgradering kommer att leverera. En rätt dimensionerad turbo kommer att generera upp till 200 extra hästkrafter och måste hanteras på rätt sätt för att undvika inre förbränning skador på grund av överhettning. Lär dig att använda boost mätaren väl och förstå innebörden av de värden som avser din turbo prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94912.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.