Aluminiserat stål Exhaust Vs . Stainless Steel Exhaust

Automobile avgasrören kommer i alla storlekar och former , men de flesta är gjorda av antingen aluminiserat stål eller rostfritt stål . Båda har sina fördelar , vilken du väljer till stor del handlar om en fråga om behov och budget . Material Composition

Aluminiserat stål är standard stålrör med en tunn beläggning av aluminium på insidan och utsidan . Den aluminium bildar ett oxidskikt för att hålla stålet nedanför korroderar . Rostfria rör är tillverkade av rent stål som innehåller en viss andel av nickel och krom , som håller materialet från att korrodera under alla förhållanden .
Aluminiserad Steel

Detta material är mycket billigare och lite lättare än rostfritt stål , vilket gör det till det förvalda alternativet för de flesta avgassystem . Dock kan även en liten repa i aluminiumoxid fullföljande låta metallen under för att rosta , och de kapade rörändar förblir exponerade för luft och fukt .
Stainless Steel
< br >

Rostfritt stål är korrosionsbeständig hela vägen igenom , så ingen repa eller skära kan få den att rosta . Bil entusiaster föredrar också rostfritt stål för dess förmåga att ta en polish och hålla sin krom - liknande glans i åratal .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85769.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.