Avgassystem Size Riktlinjer

Vad är för stort eller litet i termer av avgasröret dimensionering har fram tills nyligen varit en källa till intensiv debatt inom fordonsindustrin samhället. Dock är frågan ganska nu avgjord, och kommer ner till en fråga om ansökan. Exhaust Purpose

Syftet med alla avgassystemet är att optimera flödet när du skickar avgaserna genom en serie av omvandlare och halsdukar för att behandla det och minska buller från motorn.

Flow och Velocity

De två viktigaste aspekterna av någon avgaser är mängden gaser kan passera igenom under sina bästa förhållanden (flöde), och hur snabbt avgaserna fly.
Addera Back Pressure
p Det är en vanlig missuppfattning att en motor måste ha ett visst tryck i avgassystemet för att köra bra. Denna "mottryck" är egentligen bara en bieffekt av hastigheten som förbättrar begränsning. Addera Dimensionering

Även avgasrör nära motorn måste vara små för att uppmuntra höghastighetsflöde har slangdiametern mer än 12 inches från grenrören liten eller ingen effekt på flödeshastigheten.
Prestanda

En bra formel för prestanda avgassystem slang diameter är 1 tum per 100 cubic inches av förskjutning för ensamstående avgaser, och 1,5 tum för duals. Detta innebär att en 400-kubik-tums motor skulle göra bäst med en enda fyra-tums pipa, eller två tre-tums rör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95177.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.