Hur dämpa Liten motorljud

Små motorer finns i många tillämpningar, från varvet verktyg som motorsågar och trimmare, ända fram till dem som driver smuts cyklar och skotrar. Många av dessa motorer är tvåtakts sorter känd för att producera en massa oväsen. Bortsett från eventuella hörselskador kan det finnas lagliga begränsningar för små nivåer motor decibel i ditt tillstånd. Beroende på vilken typ av små inblandade motor, det finns ett antal olika eftermarknaden alternativ som kan dämpa dess buller. Saker du behöver
ljuddämpare kit
Wood | Duk
Visa fler instruktioner
1

Surround motorn vidhäftningsdämpande material. Trä, tjockt tyg eller plast alla absorberar ljudet ganska effektivt. Runt motorn med dessa material kommer att skapa en barriär som kraftigt reducerar buller. Det är mest praktiskt för stationära små motorer såsom de kopplade till generatorer eller pumpar, som att bygga en låda runt ett verktyg motor är ganska otymplig. Var noga med att lämna öppningar i lådan så att luften som krävs för att motorn ska fungera.
2

Köp en eftermarknad ljuddämparen och installera det på avgasröret på din lilla motorn. Mest motorljudet ekar ut motorns avgasrör, precis som med en bil. En ljuddämpare deadens ljudet innan du släpper avgaserna. Det är möjligt att köpa universella halsdukar som fäster till de flesta småmotorer. Dessa kan köpas på större järnaffärer eller från leverantörer av små tvåmotoriga utrustning.
3

Dra åt alla muttrar, bultar, skruvar eller anslutningar i motorn. Vibration fungerar dessa lösa med tiden, och många små motorer sluta med ett ringande ljud som alstras av alla delar rasslande mot varandra. Åtdragning dem tillbaka ner kommer att tysta motorn och minska risken för en komponent oväntat flyger lös.
4

Köp en huva liner. Om din liten motor är monterad på en trädgårdstraktor eller snöskoter, kommer det att vara omgiven av en metall eller komposit huva. De ljuddämpande egenskaper huven kan ökas genom att lägga till en ljudisolerad huv liner. Dessa finns tillgängliga som eftermarknaden alternativ för bilar, men svårt att hitta i storlekar som är avsedda för mindre motorer. Fråga med utrustningens tillverkare, eller köpa en huva liner avsedd för en bil och skära ner det till storlek.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84937.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.