Hur man byter en Remdriven kylfläkt med en kylarfläk

Övergången från motordrivna kom remdrivna fläktar till elektriska kylfläktar om på grund av en ökad strävan efter mer makt. Motor-drivna kylfläktar använder en hel del av motoreffekten som fordonets hastighet ökar. Elektriska fläktar körs endast när det behövs och de använder bara en bråkdel av kraften av en motordriven fläkt. Det finns ett antal av eftermarknaden kit för omkoppling från en motordriven fläkt till en elektrisk fläkt. De flesta är anpassade för att passa märke och modell av fordon. Saker du behöver
Avbitare
Wire strippor
Kylfläkt Elektrisk installation kit och sele
termostatomkopplaren
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla den svarta negativa batterikabeln från batteriet. Lossa och ta bort bilbälten från fläkten remskiva. De flesta motordrivna fläktar är kopplade till vattenpumpen. Lossa skruvarna som håller fläktens hölje till kylaren.
2

Leta skruvarna på framsidan av fläkten som håller fläkten mot remskivan. Använd en hylsnyckel för att ta bort dessa bultar och sedan ta bort fläkten och fläktkåpa. Fläkten trissa ska lossna även om det inte finns extra bultarna som håller den på vattenpumpen. Mest elektrisk fläkt kit kommer med en ersättare remskiva och bultar för att ersätta den gamla fläkten remskiva. Fäst den nya remskivan till vattenpumpen och fäst den med de nya bultarna och hylsnyckel.
3

Anslut och dra åt nya remmar. De flesta elektriska fläktar har en förmonterad hölje som innefattar fläkt. Fäst den elektriska fläktkåpa och fläkt till kylaren. Hålen för den nya kåpan ska matcha upp med hålet i den gamla manteln. Säkra höljet på plats.
4

Följ tillverkarens anvisningar för anslutning av kablaget. Olika modeller har olika anslutningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85218.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.