Hur man installerar ett chip i en ECU

Installera en prestanda chip i bilens ECU är ett populärt sätt att öka dess prestanda. En föreställning chip kalibrerar de bränsle, luft och timing inställningar för mer makt och även vanligtvis höjer rev-limiter, vilket gör att motorn rev högre. Medan de flesta nya och senaste produktionen bilar "reflashed" av en dator för mer prestanda, äldre modeller från 80-talet och 90-talet använder ett datachip som avlägsnas och ersättas. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
stjärnskruvmejsel
platt skruvmejsel
ren handduk
Visa fler instruktioner
1

Avgör var ECU Boxen är placerad. Detta kommer att variera beroende på modell. På vissa bilar som BMW är ECU belägen inuti instrumentbrädan, bakom handskfacket. På andra modeller ECU ligger i motorrummet, monterad precis framför brandväggen. Granska anvisningarna för chip eller en verkstadshandbok för detaljerad vägbeskrivning.
2

Koppla bort batterikabeln som går till den negativa polen på batteriet. Detta bör göras när du arbetar på en bilens elektronik för att undvika ett kort, vilket kan orsaka skador. ECU från sin plats med en hylsa och en spärrnyckel eller en skiftnyckel Addera 3

Unbolt . ECU'n kommer att ha en serie av små bultarna som håller den till någon typ av fäste. Du kanske kan helt enkelt skruva isär ECU lådan från sin plats, eller så kan du behöva skruva isär konsolen också.
4

Lossa kablaget och alla andra kablar som går till ECU. Detta kommer att bli en stor kablage och kontaktdon och kan hållas på med en metallklämma som måste fällas upp för att ta bort selen.
5

Transport ECU till en ren arbetsyta och lägg det ned på handduk eller rena trasor. Ta av locket eller täcka för ECU. Detta kommer att bli en serie av bultar eller skruvar som tas bort med en skruvmejsel.
6

Dra kretskortet från ECU behållaren och sätter ner på handduken. Styrelsen kan vara en ledad konstruktion som måste oklippt och bläddrade öppet avslöja styrelsen själv.
7

Leta chipet. De flesta chips är små rektangulära eller kvadratiska mönster. Granska riktningar eller en handbok för att säkerställa att du tar bort rätt chip. Bänd försiktigt chippet ut utanför i styrelsen med en platt skruvmejsel, arbetar successivt på vardera sidan. Notera placeringen av några hack eller andra märken för chip orientering.
8

Installera den nya prestanda chip genom att försiktigt trycka den på plats, se till att den går rakt in och i samma riktning som det gamla chipet .
9

tillbaka locket på ECU lådan och dra åt skruvarna eller bultarna. Sätt tillbaka lådan tillbaka i bilen och dra åt skruvarna. Anslut kabelstammen igen Anslut batteriet. På några fordon måste du vrida tändningsnyckeln till "ON" och lämna den där i flera minuter medan ECU programmerar själv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96448.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.