Hur man installerar ett batteri isolator

För många elektronik kopplade till en bil elsystem kan betona batteriet. Vissa bilägare väljer att installera ett extra batteri för att driva dessa elektroniska enheter. Ett extra batteri kan visa sig vara ett avlopp på huvudbatteriet om reservbatteriet är felaktigt ansluten. Ett sätt att ladda båda batterierna utan att en belastning på det elektriska systemet är att installera ett batteri isolator. Saker du behöver
batteri isolator
Extra bilbatteri
Extra negativa batterikabeln
Generator-till-isolator kabel
Batteri-till-isolator kabel
Drill bolt
Mässing (storlek 10-32) katalog Mässingsmutter (storlek 10-32) katalog Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa och ta bort den kvarhållande muttern på generatorn "BAT" terminal. Ta bort kabeln från den "BAT" terminal.
2

Lossa och ta bort låsmuttern på isolator "1" terminalen. Placera kabeln som du tog bort från generatorn "BAT" terminal och installera den till "1" terminalen på isolatorn. Sätt tillbaka och dra åt skruven på "1" terminalen så att den håller kabeln tätt.
3

Lossa och ta bort låsmuttern från isolatorn "A" terminal. Installera ena änden av generatorn-till-isolator kabeln till isolatorn "A" terminal. Sätt tillbaka och dra åt "A" terminal låsmutter.
4

Montera den lösa änden av generatorn till isolator kabeln till "BAT" terminal på generatorn. Sätt tillbaka och dra åt "BAT" terminal låsmutter.
5

Montera extrabatteri. Borra ett hål i bilen ram nära extrabatteri och placera mässing bulten genom hålet. Placera ena änden av reservbatteri kabeln över bulten. Montera och dra åt mässing muttern till bulten så att muttern håller fast kabeln ordentligt på bulten.
6

Lossa och ta bort låsmuttern från isolatorn "2" terminal. Montera den ena änden av batteri-till-isolator-kabeln till isolator "2" terminal. Sätt tillbaka och dra åt "2" terminal låsmutter.
7

Montera den lösa änden av batteri-till-isolator-kabeln till den positiva polen på reservbatteri. Montera den lösa änden av den extra negativa batterikabeln till den negativa terminalen på extrabatteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85098.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.