Vad är Struts & Stötdämpare?

Struts används i de flesta moderna upphängningar och kombinera uppgiften att avbryta fordonets vikt och kontroll hjulrörelsen. En stötdämpare är en del av stagenhet och används för att styra fjäderupphängningsrörelser. Strut beskrivning

Struts är i huvudsak en kombination spiralfjäder med en stötdämpare i mitten. Spiralfjädern och chock trycker mot stora, runda fästen, vilka är anslutna till toppen av hjulnavet på ena sidan och chassit på den andra.
Fjäderben Orientering

Struts är monterade nästan lodrätt i de flesta bilar, men behålla en liten mager i både sidled och längsgående riktningar för att kompensera för upphängningsrörelse.
Stötdämpare

Stötdämpare motstå rörelse i både uppåt och nedåt, vilket hindrar fjädern från att skicka sin tillhörande hjulet i en okontrollerad harmonisk studs.
Strut Dynamics

Struts har en acceptabelt jobb men kan orsaka oönskad hjullutning vid kurvtagning. Struts kan justeras för att motverka denna effekt något men är främst avsett för att spara vikt, utrymme och kostnader när de tillverkas. Används nästan uteslutande
Front-drive Användning

Struts på framsidan och alla fyrhjulsdrivna bilar eftersom drivaxlarna passera under hela församlingen och inte stör vår placering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84006.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.