Turbo Engine Vs . Sugmotorer

En turbo är en uppgradering för förbränningsmotorer som använder påtvingad , super - kyld luft för att skapa mer makt . En motor uppgraderad med en turbo är inte längre normalt aspirerade . En sugmotor är beroende av vakuum för att dra in luft för att kyla motorn. Enligt Bauer Automotive Handbook , både turbomotorer och sugmotorer har sina egna nackdelar och fördelar . Kostnad

Enligt Jeff Hartman , författare av " Turbocharging Performance Handbook , " initial kostnad är en grundläggande skillnaden mellan en turboladdad och en sugmotor . Köpa en turboladdare som en eftermarknad uppgradering i sig kommer med ett pris . Likaså motorer utrustade med turboaggregat på fabriken kostar vanligtvis mer än sugmotorer .
Underhåll

En turboladdad motor kräver underhåll oftare än en som normalt aspirerade . Den extra trycket inuti motorn som orsakas av en turbokompressor sätter en högre belastning på motorns delar . Sugmotorer inte lider denna ökade komponent slitage .
Ström

Enligt Corky Bell , författare av " Maximum Boost ", turboladdare öka en motors effekt , i sin tur att öka dess topphastighet . Men tills motorn har nått tillräckligt höga varvtal , är bilen långsammare än det skulle vara med en sugmotor .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95745.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.