Har en upplyft Lastbil Stress Transmission ?

Fyra fyrhjulsdrift och stora däck kan gå ihop som ärter och morötter , men de stora däcken kan blanda ungefär lika bra med din drivlina som blekmedel och ammoniak . Varje gång du gör en stor förändring för alla fordon , är det klokt att undersöka alla möjliga återverkningar i chassit , drivlinan och föraren . Lyft och Transmissioner

Tekniskt sett , helt enkelt lyfta en lastbil med ett par inches kommer inte lägga någon extra belastning på transmissionen . Hjulen ansluter till de axlar, som i sin tur ansluter till sändning eller fördelningsväxeln via en drivaxel . Drivaxeln har universalleder som klarar ytterligare några grader av kantighet . Så , så länge de universallederna inte binder upp och sluta böja , eller drivaxeln rör sig inte så långt att det ligger utanför överföringen , ska det inte finnas några konsekvenser där överföringen berörs .

Andra faktorer

i den verkliga världen , lyfte 4WD lastbilar bryter sändningar och fall överföra hela tiden . Detta har dock mer att göra med stora hjul och överskott drivaxel vinklighet än att bara lyfta lastbilen. Alltför höga drivaxel vinklar kan orsaka U -fogar för att binda , inge drivaxeln spets i växellådshuset och eventuellt dela upp huset i två . Mycket stora däck överföra mer av motorns effekt utan att halka , vilket innebär att de axlar , U- fogar eller internals överföring kan gå sönder innan däcken kan snurra . Så , kommer handlingen att lyfta en lastbil inte bryta sändningen i sig , men bindande U- fogar och stora däck kanske .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96607.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.