Hur man installerar en MAC kallt luftintaget i en 1994 Mustang

En kall-luft intag, även känd som en CAI, är en prestation del som ersätter en bils box stock luft. De flesta luft lådor är restriktiva och använda platta luftfilter. Även dessa är bra för filtrering av luft, gör de inte för det mest effektiva sättet att få luft till motorn. En kall-luftintaget består av en med större diameter luftintaget slang och en större kon filter. Mer luft innebär mer kraft och bättre gasrespons. MAC tillverkar kallt luftintag för Mustangs. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
öppen nyckel
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1 < p> Koppla ledningarna för luftmassemätaren och luftens temperatur sensor (som kontakten i gummit intag slang) genom att dra dem med dina händer.
2

Använd skruvmejseln för att lossa slangen klämmor som håller vattentilloppsslangen till spjällhuset i ena änden och luftlådan vid den andra änden. Ta bort slangen.
3

Demontera skruven som håller enheten luften rutan till inre fender, med hjälp av en hylsa och ett spärrskaft. Dra luften rutan rakt upp och ut ur bilen.
4

Haka de två metall klämmor som håller luften rutan tillsammans och separera den övre halvan av luft rutan från den nedre halvan.

5

Exponera Luftmassemätare luftflödet inne luften rutan genom löstagning de fyra clipsen på den övre delen av luften rutan.
6

Koppla kabelnätet som ansluts till massan luftsensor. Ta bort de två 10-mm bultar som som håller sensorn till luft rutan. Ställ åt sidan sensorn och metallen skärmen som skyddar den.
7

Ta gummigenomföringarna från aktiemarknaden luft box och installera dem tillbaka i motorrummet, där de var när luften rutan installerades. Skjut de beslag som följde med kall luft intag kit på dessa genomföringar.
8

Skjut fender delen av intaget slangen genom hålet i framskärmen, där intaget för luften rutan installerades. Skruva på fästet över slangen och på de beslag som installerades i steg 7. Skruva fast fästet på fender med beståndet bulten och genomföring.
9

Använd fyra bultar och muttrar att skruva sensorn massa luft på flänsen på intaget slangen. Använd den medföljande packningen och återanvända metallen skärmen.
10

Skjut gummi adapterhylsan över intaget slangen med massan luft sensorn och dra åt slangklämman. Skjut andra intaget röret på gummimuffen och dra åt slangklämman. Anslut ledningarna tillbaka in i massan luft sensorn och temperatursensor.
11

Lossa muttrarna för vänster framhjul. Palla upp förarsidan av bilen och sänka den på en pallbock. Avsluta att ta bort hjulet.
12

Look från bilens undersida för att lokalisera änden av intaget, där filtret behöver installeras. Flytta utsläppen pumpen för att göra plats för filtret.
13

Unbolt utsläpp pumpen från bilen. Skruva fast medföljande fästet till hålen där pumpen installerades. Skruva fast pumpen till hålen i konsolen - det kommer att flytta pumpen längre från intag
14

Montera filtret på slutet av intaget slangen och dra åt slangklämman.. Sätt tillbaka hjulet och sänk bilen till marken. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96570.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.